Vers bloed (VAMPS deel 1) van Nicole Arend

Dillon heeft geen idee waarom zijn vader hem naar VAMPS stuurt, het is een afgelegen eliteschool in de Zwitserse Alpen. Hij heeft niets gemeen met de andere leerlingen. Ze zijn arrogant, bloedmooi en vampiers. Wat moet hij hier tussen? Al snel komt hij er achter dat hij geen gewone sterveling is. Sterker nog hij blijkt de meest bijzondere vampier te zijn van alle leerlingen. Zijn bloed is het bewijs ervan, maar terwijl zijn krachten groeien groeit ook het gevaar. Kan Dillon het hoofd bieden aan dit dreigende gevaar?

Nicole Arend heeft een verslavend eerste deel in deze trilogie geschreven en ik baalde ervan dat ik door het verhaal heen vloog. Het verhaal zit vol met spanningen en ook met stukjes romantiek, maar vooral met het ontdekken wie je echt bent in een wereld die tot voor kort vreemd voor je was. Haar schrijfstijl past goed bij het verhaal en ze weet de balans goed neer te zetten door je niet gelijk met teveel informatie te overspoelen.

Dillon snapt er helemaal niks van waarom hij door zijn vader naar VAMPS wordt gestuurd. Hij past totaal niet bij zijn medeleerlingen die arrogant, bloedmooi en om niet te vergeten vampiers zijn. Zijn zoektocht naar het waarom laat hem erachter komen dat hij geen normale sterveling is, maar de meest bijzondere vampier van alle leerlingen op die school. Deze ontdekking roept uiteraard alleen nog maar meer vragen op. Zijn krachten blijven groeien en hiermee groeit ook het gevaar voor hem. De zoektocht van Dillon wordt goed beschreven en de medeleerlingen hebben allemaal hun eigen plan met hem. Ook aan hun wordt veel aandacht besteed en ondanks dat het best wel een flink aantal personages zijn waar je kennis meemaakt vond ik het niet verwarrend worden. Het verhaal neemt je mee van het ene puzzelstukje naar het andere puzzelstukje en net als je denkt dat het allemaal past gebeurd er wel weer iets waardoor je toch nog stukjes lijkt te missen.

Ik hoop dat we snel door kunnen lezen in het volgende deel in deze trilogie, want dat einde maakt me zo nieuwsgierig naar de rest.

Ik wil Uitgeverij de Fontein bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *