Ik kies voor jou van Annette van Zuijlekom – de Zeeuw

Jules heeft haar luxe modellenleven opgegeven om een babywinkel te kunnen beginnen. Nadat ze jarenlang als model over de hele wereld heeft gevlogen ontwerpt ze nu wiegjes en commodes. Het bevalt haar goed om weer terug te zijn in haar geboortestad Rotterdam. Niet alleen is zij weer terug, maar ook haar jeugdliefde Lex. Hij werkt als arts in het havenstadziekenhuis. Niet alleen de timing van het dumpen was destijds slecht, maar ook de reden waarom was gênant. Het laatste wat ze dus wilt is hem tegenkomen. Jules heeft haar zinnen gezet op een stoere loods genaamd Sean. Ze komt hem wekelijks tegen in het Maascafé waar ze dan samen met haar vriendinnen is. In de week dat ze een eerste date heeft met hem, komt ze op een kwetsbaar moment oog in oog te staan met Lex. Ze heeft hem nodig, maar kan ze haar lot in zijn handen leggen?

Annette van Zuijlekom – de Zeeuw heeft een fijne schrijfstijl die je meeneemt in dit leuke verhaal. Je merkt dat het verhaal zich afspeelt in Rotterdam, omdat er soms ook Rotterdams in gesproken wordt. Dit is wel even wennen, maar niet heel storend. Achterin het boek is dan ook een woordenlijst terug te vinden die uitleg kan geven over aan aantal woorden.

Jules heeft een druk leven gehad als lingeriemodel, waardoor ze de hele wereld over moest vliegen. Nu ze daar vanaf is gestapt ontwerpt ze wiegjes en commodes voor haar babywinkel die ze runt met een aantal familieleden en vrienden. Nu ze de rust heeft is ze weer neergestreken in haar geboortestad Rotterdam. Alleen ze is niet de enige die daar weer naar terug is gekomen. Haar ex-jeugdliefde Lex is ook terug en is werkzaam in het ziekenhuis. Hun breuk was op een slecht moment en de reden waarom het uit is gegaan was kwetsend en gênant, dus Jules wilt hem niet tegenkomen. Als ze op een kwetsbaar moment weer oog in oog met hem komt te staan, beginnen er dingen te veranderen. De personages en de plekken worden goed beschreven, maar helaas stoorde ik me best wel aan de handelingen van sommige personages. Vooral de beste vriendin/schoonzus werkte me nogal op de zenuwen door de dingen die ze deed. De hoofdpersonages hebben al een geschiedenis met elkaar en daar wordt soms op terug geblikt en dat was prettig om te lezen, hierdoor weet je ook hoe het in het verleden tussen hun is gegaan.

Dit was mijn eerste verhaal van deze schrijfster en ondanks dat ik wat minpunten in het verhaal had ben ik wel heel benieuwd naar andere boeken van haar.

Ik wil Annette van Zuijlekom – de Zeeuw bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *