Podiumbeest van Marjon Weerink

De achtentwintig jarige Lisa krijgt de hoofdrol in de musical Belle en het Beest. Dat vind ze geweldig nieuws, maar ze schrikt als haar tegenspeler Alex blijkt te zijn. Alex is de jongen die ze vroeger op de basisschool genadeloos pestte. Ze voelt zich hier al jaren schuldig over en hoopt dat ze haar leven heeft gebeterd, maar een excuses aanbieden gaat niet van een leien dakje. Hoe beter ze de volwassen Alex leert kennen hoe moeilijker het wordt om over het verleden te beginnen. En ook hoe ingewikkelder haar gevoelens voor hem worden… Zal ze hem een excuses aan kunnen bieden?

Marjon Weerink heeft een fijne schrijfstijl die belangrijke thema’s centraal stelt. Het gaat niet alleen over pesten van iemand, maar ook over de gevolgen en de oorzaak ervan. Ze beschrijft dit op een respectvolle manier die ik echt kan waarderen. Voor in het boek geven ze ook een trigger warning voor psychisch en fysiek pestgedrag, mishandeling en seksueel misbruik. Dus neem dat zeker mee in je achterhoofd als je dit boek wilt gaan lezen.

Lisa is door het dolle heen als ze de hoofdrol mag spelen in de musical van Belle en het Beest, maar als ze erachter komt wie haar tegenspeler is moet ze toch wel even slikken. In het verleden heeft ze hem namelijk heel erg gepest en daar heeft ze zich haar het hele leven al schuldig over gevoeld. Er zit wel een achterliggende reden bij en die is best wel heftig. Ze wilt dan ook niets liever dan haar excuses aan hem aanbieden, maar hoe langer ze met de volwassen Alex omgaat hoe lastiger het wordt om over het verleden te beginnen. Helemaal als er ook nog gevoelens in het spel komen. Alex is een jongeman die het niet makkelijk heeft gehad in zijn jeugd door Lisa, maar hij heeft een draai kunnen geven in de goede richting. Zijn grote vraag is vooral het waarom. Hij wilt haar eigenlijk niet toelaten, maar al snel veranderen er ook voor hem dingen. De personages zijn ondanks hun rugzakken goed neergezet en heel realistisch. Lisa zou je soms wel door elkaar willen schudden, maar tegelijkertijd ook een knuffel willen geven. Alex zou het liefst een hele grote knuffel willen geven, maar ook een schop onder zijn kont.

Het verhaal is ondanks de bovengenoemde trigger warnings echt wel een aanrader om op te pakken, want het is zo een mooi en liefdevol verhaal. Dit was mijn eerste boek van deze schrijfster en ik ben ook heel erg benieuwd naar haar eerdere boek op het verkeerde spoor.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *