De keuze van Amar (Shirareta Sekai deel 2) van Kirsten Groot

Ai is gestrand in een woestijn en zet haar zoektocht voort naar de elf met de zwarte ogen. Ze moet een manier vinden om de Zuivering te stoppen en de tijd begint te dringen. Haar zoektocht brengt haar naar exotische landen en daar raakt ze steeds meer verstrikt in een web vol mysteries. De toekomst wordt onzeker als het stoppen afhangt van de machtige en arrogante Amar. Omringd door de sterkste magiërs kan de kleinste fout het einde van Ais leven betekenen.
Een bitter afscheid tussen Hana en Kazuto brengt ze op verschillende paden. Hana zoekt haar plek in het hof van Tora, maar niet iedereen heet haar daar welkom. Kazuto wordt gedwongen om in dienst te treden en in het leger zal eten niet zijn enige uitdaging worden.
Kunnen ze hun hoofden boven water houden in een onbekende omgeving met vrienden en vijanden om hun heen?

Kirsten Groot heeft een goed vervolg op haar debuut de terugkeer van Layhar neergezet, ik heb weer van iedere bladzijde genoten al moest ik er wel weer even inkomen wat er nu gebeurd was in deel een, maar dat mocht het leesgenot zeker niet beïnvloeden.

In deel een maak je al kennis met deze drie hoofdpersonages en in dit deel worden de personages nog verder ontwikkeld, maar ook uit elkaar gehaald om ieder hun eigen reis te maken. Er worden ook nog nieuwe personages die allemaal hun eigen plannen hebben met de andere hoofdpersonages, maar zijn de bedoelingen van die personages wel goed of doen ze het allemaal in eigen belang.

Ik merk een groei in de schrijfstijl van deze schrijfster in vergelijking met haar debuut en ik ben benieuwd hoe dit doorzet in de rest van de serie en ik kijk reikhalzend uit naar het volgende deel.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *