Unhappy single van Yentl Spijk

De negenentwintig jarige Jill vind het gewoon niet zo leuk dat hele single zijn. Het zou best cool kunnen zijn als haar twee beste vriendinnen niet bezet waren, haar familie niet steeds vroeg of ze al een vriend heeft en als ze niet al sinds haar achttiende droomde van het huisje-boompje-beestje bestaan. Alleen zijn al deze dingen dus wel het geval. Tijdens het zoeken naar een cadeau voor de verjaardag van haar vader komt ze haar droomman tegen op een site voor mountainbike gear. Het lukt Jill niet meer om hem uit haar hoofd te krijgen. Is ze zo wanhopig, omdat ze zo graag een relatie wilt of zou er echt iets bijzonders kunnen zijn tussen haar en Daan?

Yentl Spijk heeft met haar fijne schrijfstijl een goed verhaal neergezet over vriendschap, je grootste verlangens en houden van jezelf. Ik had al eens een kort verhaal van haar gelezen, maar dit beviel me toch een heel stuk meer. Ik kon nog langer genieten van haar manier van schrijven en haar manier om personages tot leven te brengen.

Jill is een jonge vrouw die het single zijn helemaal zat is. Haar twee beste vriendinnen hebben een relatie, haar familie vraagt steeds of er al een man in haar leven is en ze droomt al jaren van het huisje-boompje-beestje bestaan. Als ze voor een cadeautje voor de verjaardag van haar vader op een mountainbike site komt, ziet ze een afbeelding van haar droomman. Ze krijgt hem niet meer uit haar hoofd. De situaties waar ze hierdoor in terecht komt worden goed beschreven en je voelt oprecht met Jill mee, ook al maakt ze keuzes waarvan ze eigenlijk wel weet dat die niet goed zijn. Daan is een knappe man om te zien, maar houdt wat dingen voor haar verborgen. De thema’s die in dit boek centraal zijn is het houden van jezelf, vriendschappen en de grootste verlangens/dromen die een mens kan hebben.

Ik ben heel benieuwd naar een volgend boek van deze schrijfster en zal deze dan ook zeker op gaan pakken in de toekomst.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *