Parel en Tij (Riv deel 1) van Anniek Rodenburg

De vijftienjarige Riv is de normaalste scholier van het Kastanjelyceum, althans zolang ze maar haar verleden verzwijgt en foundation op haar kieuwen doet. Als mysterieuze vloedgolven Rotterdam teisteren vreest ze ervoor dat haar geheime leven als zeemeermin in gevaar komt. Samen met haar vrienden stort ze zich in een avontuur van draken en dynastieën. Een groen paar ogen kijkt toe met iedere stap die gezet wordt. Zal het Riv lukken om de oorzaak van de vloedgolven te achterhalen en haar geheim te kunnen beschermen?

Anniek Rodenburg heeft een mooi en spannend young adult fantasy verhaal geschreven die zich afspeelt in Rotterdam, dit gaf soms wel eens herkenningspunten. Haar schrijfstijl leest heel makkelijk weg en zelfs voor een dik boek vlieg je door het verhaal heen.

Riv is een vijftienjarig meisje dat een geheim met zich meedraagt. Ze doet zich voor als een normaal tienermeisje maar eigenlijk is ze een zeemeermin. Ze weet haar geheim goed verborgen te houden, maar als mysterieuze vloedgolven Rotterdam teisteren weet ze niet hoelang ze het nog verborgen kan houden. Naast haar verborgen leven heeft ze ook problemen waar veel tieners zich wel in kunnen herkennen en die balans zit goed in het verhaal. Naast Riv leren we ook nog een aantal van haar vrienden kennen zoals bijvoorbeeld Thijs en Sienna deze twee spelen een grote rol in het verhaal. De vriendschappen worden goed beschreven en in het verhaal zit ook een stukje rouwverwerking wat een mooi plekje in het verhaal krijgt.

Dit was het eerste boek van Anniek van Rodenburg en ik ben aangenaam verrast hoe goed dit mij bevallen is. Door het einde van het boek wil ik ook zeker het tweede deel gaan lezen zodra deze beschikbaar is.

Ik wil Clavis Uitgeverij bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *