Check & Mate van Ali Hazelwood

Mallory Greenleaf was ooit een aanstormend schaaktalent, maar is nu helemaal klaar met die sport. Schaken heeft haar hele leven overhoop gegooid. Als ze met tegenzin meedoet aan een laatste liefdadigheidstoernooi verslaat ze geheel onverwachts Nolan Sawyer. De huidige wereldkampioen en de bad boy van de schaak-scene. Nog onverwachter is zijn verlangen om het opnieuw tegen haar op te nemen. Als ze slim is loopt ze weg, maar de zeer welkome geldprijzen van de toernooien lonken. Mallory ontdekt dat er niet alleen buiten de hal spelletjes worden gespeeld, maar dat het schaakbord ook nog altijd een magische aantrekkingskracht op haar heeft. Of heeft dat meer te maken met die ene geduchte tegenstander?

Ali Hazelwoods haar schrijfstijl kende ik al van haar grote tiktok hit de liefdeshypothese en ik was dan ook erg benieuwd hoe dit in een young adult roman zijn uitwerking zou hebben. Ik moet zeggen ik ben zeker niet teleurgesteld en ik heb genoten van dit verhaal ondanks dat ik niks met schaken heb en dat dit toch wel een grote rol in het verhaal speelt.

Mallory Greenleaf heeft schaken de rug toegekeerd nadat het haar hele leven en dat van haar familie overhoop heeft gegooid, maar toch geeft ze met tegenzin toe om mee te doen aan een liefdadigsheids schaaktoernooi voor echt de allerlaatste keer. Op dat toernooi weet ze de huidige wereldkampioen onverwachts te verslaan en dat zorgt dat er een wereld voor haar open lijkt te gaan. Hoewel ze er eigenlijk niks meer mee te maken wilt hebben lonken de geldprijzen die ze zou kunnen verdienen haar, want ze heeft dat hard nodig. Je merkt de groei in het personage en hoe ze naar het schaken leert te kijken gedurende het verhaal op. Naast Mallory maken we natuurlijk ook kennis met de bad boy van de schaakwereld Nolan Sawyer. Hij is de wereldkampioen en eigenlijk kon niemand hem verslaan totdat zij voorbij kwam en hij heeft gelijk na de match het verlangen om het weer tegen haar op te nemen. Zijn wereld bestaat alleen maar uit schaken en door de gebeurtenissen in zijn leven heeft hij soms explosieve reacties die hem tot de bad boy van de schaakwereld maken, maar toch heeft hij zijn hart op de juiste plek zitten en dan vooral voor de mensen die zich daar een weg naar toe weten te vinden.

Ik heb genoten van de schrijfstijl van Ali Hazelwood en toch is dit een ander soort verhaal. Het is een lief en aandoenlijk verhaal, wat zeker een eerste fijne kennismaking kan zijn met deze auteur, maar toch ontbrak er voor mij iets in het verhaal.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *