Hart van het beest (Astoris deel 2) van J.M. Anna

Emily Byron staat op het punt om haar echte leven te beginnen, ze trouwt met haar jeugdliefde Malcolm en met hem staat haar een avontuurlijke tijd te wachten. Maar kiest hij ook voor haar als het erop aan komt? In Astoris zijn de Gouden Decennia aangebroken. Onder het bewind van de nieuwe koning heeft het land zich losgemaakt van de kerk en lijkt het na een periode van pokken en pest het voorspoediger dan ooit te gaan, maar niets is minder waar. Het hof is een grote slangenkuil en Emily haar vader, een vooraanstaand edelman in Avalon, zit er middenin. Hij neemt haar mee naar het hof, waar vrouwen nog steeds het onderspit delven en loyaliteit een nietszeggend gegeven is. Emily lijkt een pion te zijn in een bizar machtsspel en wordt gedwongen om een nacht door te brengen met een man uit haar nachtmerries. Kan Malcolm haar behoeden voor een leven achter de tralies? Of laat ze haar hart vrij en doorziet ze de liefde?

J.M. Anna neemt je weer mee terug in dit losstaande deel naar het leven in Astoris. Sommige dingen zou je misschien nog wel kunnen herkennen uit de gifmengster, maar het is niet noodzakelijk om deze achter elkaar te lezen. Haar schrijfstijl blijft gewoon goed hoeveel boeken ik inmiddels ook van haar heb gelezen. Ze weet de balans te brengen tussen de scenes die ze gebruikt en de relaties die ze neerzet zijn zo voelbaar beschreven.

Emily trouwt met haar jeugdliefde Malcolm en weet dat haar daarmee een avontuurlijke tijd te wachten staat, maar alles veranderd. Haar vader neemt haar mee naar het hof en daar blijkt ze een pion te zijn in het grote geheel en moet ze gedwongen een nacht doorbrengen met een man uit haar nachtmerries. Haar leven veranderd voorgoed en de keuzes die ze maakt en moet maken hebben vele gevolgen. De problemen die ze tegenkomt veranderen haar en het maakt haar een mooier personage doordat ze hierdoor ook zo groeit. Malcolm leren we ook een beetje kennen alleen bij hem heb ik vanaf het begin al mijn vraagtekens gehad. Naast hun leren we ook nog meer personages kennen en zorgt het voor een fijne dynamiek tussen meerdere personages en zit het verhaal met onverwachte wendingen.

Ik heb weer even terug kunnen reizen naar Astoris en ik ben benieuwd of er nog meer boeken komen in deze serie. Het is een los te lezen verhaal in deze wereld dus het maakt eigenlijk niet uit welke je als eerste op pakt.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *