De notaris en de gestolen erfenis (De notaris deel 1) van Martin Gijzemijter

Alleenstaande moeder Olivia moet om een kans op een carrière haar collega in het gareel zien te houden, maar dat is niet zo makkelijk. Thomas is namelijk ’s werelds meest eigenwijze notaris en hij is net zo aantrekkelijk als dat hij irritant is. In deze situatie moeten ze ontdekken wie recht heeft op een controversiële erfenis. Is dit een onmogelijke opgave of toch een begin van een fantastisch avontuur?

Martin Gijzemijter heeft een fijne schrijfstijl waar hij een leuk verhaal mee heeft neergezet. Het duo waarover hij schrijft doet me een klein beetje denken aan Sherlock Holmes en Watson qua dynamiek. Het verhaal heeft humor en aangrijpende onderwerpen zoals het verlies van een dierbare, maar de balans er tussen is goed.

Olivia is een alleenstaande moeder die een baan nodig heeft om in het levensonderhoud te kunnen blijven voorzien. Ze krijgt een laatste kans op een carrière geboden door het in het gareel houden van Thomas. Thomas is een eigenwijze notaris die dingen graag op zijn manier doet en eigenlijk een soort van laks heeft aan de regels. Hij is irritant, maar ook heel aantrekkelijk. De samenwerking tussen de twee wordt al gelijk op de proef gesteld door een zaak over een erfenis.

Het verhaal zit goed in elkaar en je vliegt door het boek heen, dus ik vind het eigenlijk wel jammer dat hij niet zo dik is. Gelukkig zijn er inmiddels nog twee delen in deze serie verschenen en ik ben heel benieuwd naar hoe de situatie verder gaat tussen Olivia en Thomas door de cliffhanger aan het einde van dit deel.

Ik wil Martin Gijzemijter bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *