Alles volgens plan van Myra Slot

Voor Nora is er niets anders dan haar grote plan: accountant en later partner worden bij het accountantskantoor van haar ouders. Nora houdt zich altijd aan haar beloftes, dus als na het overlijden van haar oma het testament wordt voorgelezen wordt ze herinnerd aan de belofte om het as van haar oma uit te strooien. Alleen oma heeft een plan opgesteld waar voor Nora alles onbekend is en ze van dag tot dag te horen krijgt wat haar te wachten staat. Kan Nora alles overboord gooien en voor het onbekende gaan of gaat ze haar belofte verbreken?

Myra Slot heeft een fijne schrijfstijl die ervoor zorgt dat je je makkelijk in kan leven in de personages die je volgt. Het verhaal heeft er een diepere laag in zitten en geeft toch een kleine boodschap mee.

Nora leeft volgens een strak, gestructureert plan en wijkt er absoluut niet van af dan raakt ze namelijk in paniek. Rens haar tegenspeler is daarin tegen heel anders en leeft van dag tot dag en ziet wel waar en wat het hem brengt. Het zijn twee totaal verschillende personages en toch begrijp je ze allebei en hoop je voor het beste. Het verhaal blijkt ook een onderliggende verhaal lijn in het verleden te hebben en die wordt mooi in het heden verwikkeld.

Ik heb genoten van dit eerste deel en kijk uit naar het vervolg over twee personages die je in dit deel al leert kennen.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *