Bestemming Parijs (Bestemming Parijs deel 1) van Mirjam Mieserius

Als de eenendertigjarige boekenworm Chloe vertrekt naar Parijs om in de voetsporen te treden van haar geliefde schrijver Hemmingway krijgt haar reis een hele andere wending. Ze ontmoet de Franse schrijver en bouquiniste Guillaume. Voor Chloe gaat hiermee een wereld voor haar open, maar dan staat haar verloofde Peter ineens voor haar neus als verrassing. Hierdoor komt ze voor een moeilijke keuze te staan…

Gelukkig krijgt Chloe onvoorwaardelijke steun van haar nieuwe vriendinnen Lizzy en Sofia. Sofia worstelt met haar verleden en probeert het verborgen te houden en de bloedmooie Lizzy is naar Parijs gekomen om een wereldberoemde muze te worden. Ze schuwt hierbij geen grenzen ook die van haarzelf niet. Met Parijs als decor beginnen de vrouwen hun zoektocht naar liefde, vriendschap en durven zijn wie je eigenlijk bent. Zal het de vriendinnen lukken?

Mirjam Mieserius heeft een heerlijke feelgood geschreven die zich afspeelt in haar favoriete stad Parijs. Haar schrijfstijl zorgt ervoor dat je, je even kan wanen in hartje Parijs.

Chloe vertrekt naar Parijs om in de voetsporen te treden van haar geliefde schrijver Hemmingway, maar al snel merk je dat er meer achter deze reis zit. Ze is een lieve vrouw die graag haar reizen beleeft via de boeken die ze leest, maar het eigenlijk zelf zou willen doen. Haar verloofde Peter komt haar als verrassing opzoeken in Parijs en dat zorgt ervoor dat ze hele moeilijke keuzes moet gaan maken. In de tijd dat ze in Parijs is heeft ze de Franse schrijver Guillaume ontmoet en hij zorgt erbij haar voor dat haar wereld nog verder opengaat. Naast Guillaume leert ze ook Lizzy en Sofia kennen beide zijn heel erg verschillend. Lizzy wilt graag een wereldberoemde muze worden en gaat daarbij grenzen over die wel heel ver gaan en ze heeft niet door wat voor effect het heeft op de mensen om haar heen. Sofia worstelt met haar verleden en wilt dit ten koste van alles verborgen zien te houden, maar komt hiermee zichzelf heel erg tegen. De drie vrouwen vertellen ieder hun eigen verhaal en hierdoor leer je ze goed kennen en de reden achter de keuzes kennen die ze gedurende het verhaal moeten maken.

Het verhaal gaat over het durven zijn van wie je eigenlijk echt bent, de zoektocht naar liefde en vriendschap. Ik heb het boek met een lach op mijn gezicht gelezen en ik ben heel erg nieuwsgierig naar het volgende deel in deze serie, want ik wil graag weer terug keren naar deze vrouwen.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *