Niemand zoals Zoë (Sportschool serie deel 2) van Renée Olsthoorn

Zoë vind het heerlijk om stellen die ze trouwt gelukkig te zien, maar zelf is ze dik tevreden als single moeder. Met Jeremy, de vader van haar dochter Philomena, heeft ze een vriendschappelijke band, maar ze zijn niet voor niks uit elkaar gegaan. Voor romantiek is geen plaats in haar leven, maar dan ontmoet ze Thijs. Geeft ze zichzelf bloot aan deze man die haar vlinders in haar buik bezorgt? Of staat haar bindingsangst haar liefdesgeluk in de weg?

Renée Olsthoorn neemt je mee in het leven van de volgende vriendin van de zumbies vriendengroep waar we in Vraag het aan Veerle al kennis mee hebben mogen maken. Het is heerlijk om weer terug te kunnen zijn bij deze dames. De schrijfster weet de balans weer goed te houden tussen het luchtige en de moeilijkere onderwerpen. De thema’s die in dit verhaal voorbij komen zijn realistisch en hierdoor kan je je makkelijk in het verhaal plaatsen.

Zoë is trouwambtenaar, maar is zelf een single moeder. Ze vind haar leven heerlijk en ze geniet van het geluk van de koppels die in het huwelijk treden bij haar. Haar dochter Philomena staat bij haar op de eerste plek in haar leven, dus voor romantiek heeft ze geen tijd. Ze is een ontzettend lieve vrouw die haar eigen wensen op zij schuift zodat ze gelukkig kan zijn met haar dochter en met haar leven, maar ergens voel je wel een lichte twijfel over de liefde. Dan ontmoet ze Thijs in de spinningsruimte van de sportschool Fit ’n Flashy. Hij bezorgt haar vlinder in haar buik. Thijs is een knappe man om te zien en is vriendelijk. De band die tussen de personages ontstaat wordt mooi ontwikkeld en heeft uiteraard ook wat kleine obstakels. Naast Zoë en Thijs komen ook de andere vriendinnen weer voorbij zodat je ook van hun leven niks meer hoeft te missen.

Niemand zoals Zoë was een heerlijk feelgood vervolg op Vraag het aan Veerle en ik ben heel benieuwd naar het volgende en jammer genoeg het laatste deel in deze sportschool serie. Hopelijk komen Zoë, Thijs en Philomena daar ook weer even in terug, want afscheid nemen kan ik nog niet.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *