Vraag het aan Veerle (Sportschool serie deel 1) van Renée Olsthoorn

Veerle bezoekt al jaren trouw haar sportschool als er een vacature vrijkomt. Ze besluit te solliciteren en wordt aangenomen als baliemedewerkster en als Zumba-instructrice. Nu kan ze sporten geld verdienen. Met haar zonnige en empathische karakter wordt de 23 jarige Veerle al snel een vertrouwenspersoon voor de sportschool bezoekers, maar haar eigen leven heeft ze niet zo best op orde… Haar uitzuigerige ex blijft haar maar achtervolgen en ondertussen heeft ze haar oog laten vallen op een onbereikbare man. Hoe goed je advies voor anderen ook is, je eigen leven beoordelen is een stuk lastiger. Dat blijkt maar weer. Zal Veerle haar eigen leven op orde kunnen krijgen?

Renée Olsthoorn heeft echt een hele fijne schrijfstijl die goed past bij dit soort verhalen. Het is luchtig, maar er wordt ook aandacht besteed aan de gevoeligere kanten van het leven. De balans die ze erin weet te brengen is heel erg mooi en ik vloog door het boek heen.

Veerle is een jonge vrouw die een zonnig en empathisch karakter heeft, hierdoor kan ze een goed luisterend oor bieden voor de mensen die het nodig hebben. Ze geeft goede adviezen, maar zelf is haar eigen leven niet helemaal compleet op orde. Ze heeft een ex waar ze maar niet vanaf lijkt te komen en valt ze ook nog eens op een man die onbereikbaar is. Gelukkig heeft ze een leuk stel vriendinnen en ik zou willen dat deze dames echt waren, want wat zijn dat een lieve personages. Ieder personage brengt zijn eigen charmes mee en worden stukje bij beetje aan je voorgesteld. De een leer je wat beter kennen dan de andere maar dat mag de pret niet drukken.

Vraag het aan Veerle is het eerste deel in de sportschool trilogie en ik ben heel erg benieuwd naar het vervolg hierop en naar het verhaal van Zoë. De kennismaking met deze schrijfster is me goed bevallen en smaakt zeer zeker al naar meer, buiten deze serie om ook.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *