De roadtrip van je leven van Lizzie van den Ham en Lily Frank

Na een auto-ongeluk is Eline de Vries niet meer op weg geweest. Ze is dol op vakantie en ze heeft een reisblog. Ze kijkt er naar uit om met het vliegtuig naar Sicilië te vliegen om haar beste vriendin Beatrice te bezoeken. Alleen Bé doet haar in eens een absurd voorstel om “gezellig” samen met haar broer te gaan reizen in haar auto. Een roadtrip met Marcus die ze niet uit kan staan en in een auto uit het jaar nul? Eline moet wel gek zijn, maar Bé heeft het talent om iedereen te enthousiasmeren voor haar wilde plannen. Voor Eline het weet is ze onderweg naar Italië samen met Marcus die nu wat ouder en hopelijk wijzer is dan toen.

Sinds Marcus Govaerdts bij zijn ouders in hun boekhandelsketen is gaan werken verzuipt hij in het kantoorwerk. Als zijn zus hem voorstelt om naar Sicilië te komen ziet hij dat als een kans om even onder zijn drukke baan uit te komen. Helaas heeft zijn moeder andere plannen en zadelt ze hem met een “belangrijke cursus” op voor onderweg. Marcus ziet dit als een mooie gelegenheid om de beste vriendin van Bé te laten zien dat hij meer in zijn mars heeft dan ze denkt. Als tiener had hij al een oogje op haar, maar dat liep uit op gekwetste gevoelens. Kan hij tijdens deze roadtrip haar hart alsnog winnen?

Lizzie van den Ham en Lily Frank hebben een heerlijk verhaal geschreven die je ook echt meeneemt in deze roadtrip terwijl je gewoon op de bank kan blijven zitten. De plaatsen worden goed beschreven en de personages zijn realistisch. In het dankwoord kom je er ook achter dat de schrijvers deze reis ook daadwerkelijk gemaakt hebben en dat is wel in het verhaal terug te vinden.

Eline heeft een auto-ongeluk gehad en durft sindsdien niet meer op weg te gaan, terwijl ze gek is op reizen en haar eigen reisblog heeft. Je merkt aan haar dat het ze het er lastig mee heeft maar er wel mee om probeert te gaan. Haar beste vriendin Beatrice is naar Sicilië gegaan en Eline kijkt er naar uit om naar haar vriendin te vliegen, maar Beatrice heeft andere plannen. Ze stelt voor dat Eline samen met de broer van Beatrice, Marcus, op reis gaat en wel te verstaan in haar auto. Marcus bezwijkt onder zijn kantoorwerk in de boekhandelketen van zijn ouders en ziet dit als een uitgelezen kans om even zijn werk los te kunnen laten. Marcus is verantwoordelijk en als zijn moeder hem een “belangrijke cursus” opdraagt voor onderweg zegt hij er ook geen nee tegen. Marcus heeft een oogje op Eline, maar in hun tienerjaren liep dit uit op gekwetste gevoelens en ergens wilt hij nog een kans om haar hart te winnen. Het verhaal wordt zowel door Marcus als Eline verteld en dat was erg fijn, hierdoor krijg je hun verhaal nog beter belicht en snap je wat er gebeurd is. De roadtrip zelf is niet heel makkelijk en heeft zijn ups en downs, maar je kan er soms ook wel om lachen.

Ik heb genoten van dit boek en kan hem zeker aanraden als je op zoek bent naar een fijn verhaal die je even een vakantiegevoel kan geven.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *