Drakenglas van Nanouk Kira

Durégo is ontsnapt aan het broederbos en probeert zijn leven weer op te pakken in Dremsé Miron. Dit gaat alleen niet zo makkelijk. Zijn oude vijand blijf hem achtervolgen en de stad wordt aangevallen door mysterieuze draken. Hij moet zijn tijd ook nog besteden aan een leerling waar hij helemaal niet om gevraagd heeft. Zijn vader lijkt hem moedwillig uit de buurt te houden van het echte probleem. Vertrouwt hij Durégo niet? Of heeft hij nog meer geheimen die hij verbergt? In zijn zoektocht naar antwoorden valt het hem steeds zwaarder om nog te blijven vechten voor iets waar hij niet in gelooft. Zal Durégo verder blijven vechten?

Nanouk Kira heeft een goed vervolg geschreven op Drakenhart en het sluit ook precies aan waar het eerste deel eindigde. Het verhaal wordt nu alleen nog maar spannender en we krijgen meer te maken met draken dan in het eerste deel. Er zit een goede vaart in het verhaal waardoor je redelijk snel door het verhaal heen kan gaan.

Durégo is terug in zijn thuis stad na de gebeurtenissen uit het eerste deel en heeft weten te ontsnappen vanuit het broederbos. Hij is hierdoor gehard en heeft steeds meer moeite om door te blijven vechten in iets waar hij minder in gelooft. Als de stad aangevallen wordt door mysterieuze draken lijkt zijn vader hem ook steeds meer op afstand te houden in plaats van hem erbij te betrekken, ten slotte weet hij wie de vijand zou kunnen zijn en is hij een drakenridder. Hij krijgt ook een leerling toegewezen om die op te leiden tot het drakenridderschap en daar zit hij helemaal niet op te wachten. Zijn leerling is daarin tegen leergierig en wilt graag, maar merkt al snel dat hij niet veel les zal gaan krijgen des ondanks blijft hij het proberen. De personages krijgen weer voldoende te voorduren en veranderen gedurende het verhaal in gedrag. Dit zorgt voor een goede ontwikkeling in het verhaal en voor mooie verhaal lijnen. De vijand uit het eerste deel zit uiteraard ook niet stil en achtervolgt Durégo steeds meer.

Dit was een goed afsluitend deel van deze serie en ik ben benieuwd naar een volgend verhaal van deze schrijfster.

Ik wil Nanouk Kira bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *