Lentegroen (Onder de bomen deel 1) van Jackie van Laren

De stoere en zelfstandige boswachter Sylvie wordt bedrogen door haar vriend. Ze twijfelt geen moment en verhuist met haar dochter Ties naar een plek waar ze een nieuwe baan heeft gevonden. Boswachterij de Grote Weijde is een prachtig gebied en het boshuisje waar ze zo in kan trekken is een flinke bonus. Het enige minpunt ze moeten de eigenaar van landgoed Woudenbergh zien over te halen om zijn landgoed open te stellen voor recreanten.
Freek de eigenaar van landgoed Woudenbergh is mensenschuw, eenzelvig en een beetje wereldvreemd, maar ook hyperintelligent. Hij zit niet te wachten op bemoeienis van buitenaf, maar als er criminele activiteiten plaatsvinden op zijn landgoed heeft hij de hulp van Sylvie hard nodig. Het uit zijn schulp komen gaat hem beter af dan gedacht al blijft hij ervan overtuigd dat het beter is om ver bij mensen uit de buurt te blijven, zeker van zo een leuke vrouw als Sylvie. Zal het Sylvie lukken om Freek over te halen en kan Freek haar hulp accepteren?

Jackie van Laren heeft een fijne schrijfstijl die je in een heerlijke feelgood trekt. Ze schrijft met humor, maar heeft ook ruimte voor serieuze onderwerpen.

Sylvie is een zelfstandige vrouw en moeder van tienerdochter Ties. Ze krijgt in het dorp al snel te maken met vooroordelen, maar die legt ze naast zich neer. Haar personage wordt goed neergezet en haar band met haar dochter wordt mooi beschreven. Freek daarin tegen is nogal op zichzelf gericht en houdt zich afzijdig van de andere mensen, maar dan komt Sylvie voorbij en veranderd er iets voor hem. Zijn toenadering naar Sylvia en Ties wordt goed omschreven en loopt niet te snel van stapel. Alle personages maken een groei mee en de bijpersonages zorgen voor een leuke toevoeging.

Ik kijk uit naar het volgende deel in de onder de bomen serie want ik wil nog wel meer van Sylvie, Ties en Freek. Ook kijk ik uit naar een ander boek van deze schrijfster en ben ik verbaasd dat ik nog niet eerder een boek van haar heb opgepakt, maar hier gaat zeker verandering in komen.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *