Sterren en sirenen (Riv serie deel 2) van Anniek Rodenburg

Het leven van Riv in Rotterdam staat op zijn kop nu ze geleerd heeft wat haar echte afkomst is. Peinzend over haar verleden en worstelend met haar toekomst is ze vastberaden om de waarheid boven water te halen. Met de listige sirene Mauxo op haar hielen moet ze haar grenzen opzoeken. Vertrouwen en verraad, de waarheid versus Waterloo. Hoever gaan Riv en Mauxo om te kunnen winnnen?

Anniek Rodenburg neemt je weer mee terug naar de onderwaterwereld dat zich afspeelt in Rotterdam. Het is het tweede deel in de Riv serie en hierdoor weet je al veel over de personages, maar hun leven wordt hierin nog verder verdiept en je leert steeds meer. De manier waarop ze het verhaal schrijft is heel fijn en zorgt er nog meer voor dat je, je verliest in het verhaal.

Het verhaal wordt nu verteld vanuit het perspectieven van Riv en Mauxo, hierdoor leer je ze nog beter kennen en krijg je meer inzichten in waarom ze sommige dingen doen. Riv is in het eerste deel erachter gekomen, wat haar afkomst is en worstelt nu met deze kennis. Ze weet dat ze nog steeds op de hielen gezeten wordt door Mauxo, maar wie hij is weet ze niet. Haar zoektocht naar hem wordt in dit deel voortgezet, want hij heeft veel kennis over bepaalde zaken die haar afkomst hebben beinvloed. Mauxo zelf is ook een apart personage om vanuit te lezen en ondanks dat hij niet echt een personage is waar je fan van bent, heeft hij toch wel dingen waardoor je hem het voordeel van de twijfel geeft. Doordat je nu ook vanuit hem leest leer je hem veel beter kennen dan alleen de dingen die Riv over hem weet. Het verhaal is weer gevuld met de nodige spanningen en mooie vriendschappen, maar ook de zoektocht naar jezelf en je plek in de wereld staat nu centraal. Want veel dingen die de personages weten wordt nu in twijfel getrokken.

Ik was zo blij dat ik weer even terug kon naar deze heerlijke wereld die zich afspeelt op herkenbare plekken in Rotterdam dat ik er eigenlijk van baal dat ik hem alweer uit heb gelezen. Door het einde zit ik in spanning voor het volgende deel van deze serie en zodra die er is, wil ik er zeker snel in gaan beginnen.

Ik wil Anniek Rodenburg bedanken dat ik mee mocht doen met de blogtour en ik wil Clavis Uitgeverij bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *