Rio van Jolanda Clément

De roaring twenties zijn onstuimiger dan ooit als in Brazilië de zoveelste koffiecrisis losbarst. Het broeit in São Paulo en tegen deze achtergrond kruiden twee op drift geraakte zielen elkaar. Eliades, inspecteur en koffiebaron, moet een curieuze moord oplossen terwijl zijn huwelijk definitief ineen stort. Maria, tangodanseres en secretaresse, is op zoek naar een manier om op eigen benen te staan. Ze wordt overvallen door de intense liefde voor een mysterieuze jongeman. Hun levens raken in een stroomversnelling. Eliades wilt het juiste doen, maar dat druist in tegen de belangen van zijn eigen heersende klasse en Maria wil haar zelfbewustzijn ten koste van alles bewaken.De traditionele waarden hebben voor hun beide afgedaan, maar waarvoor maakt deze plaats? Als een groep jonge officieren São Paulo belegeren wordt de integriteit van Eliades en Maria op de proef gesteld. Hun individuele zoektocht naar ware liefde blijkt meer met elkaar verstrengeld te zijn dan ze ooit hadden kunnen vermoeden. Vinden ze beide hun ware liefde?

Jolanda Clément wist me met haar manier van schrijven te betoveren en me vanaf het begin gelijk in het verhaal te trekken. Het verhaal heeft meerdere rode draden lopen, maar de eindconclusie is zo mooi.

Maria is een jonge vrouw die graag op eigen benen wilt staan en haar niet wil laten beperken door dingen. Ze komt te werken als tangodanseres en als secretaresse en dat zorgt voor grote veranderingen in haar leven. Ze komt in aanraking met een mysterieuze jongeman die haar verliefd maakt. Hun opbloeiende liefde wordt mooi beschreven. Het verhaal van Maria volg je door middel van brieven, wat wel zorgt voor een hele bijzondere leeservaring. Tegelijkertijd volgen we ook het verhaal van Eliades die als inspecteur een curieuze moord moet oplossen, terwijl zijn privé leven uiteen valt. Hij is een hardwerkende man, die veel voor andere mensen doet, maar zich niet thuis voelt bij zijn eigen vrouw. De moordzaak die besproken wordt in het verhaal neemt diverse wendingen en de plottwist naar het einde toe zag ik niet aankomen.

Dit was mijn allereerste boek van deze auteur en ik ben heel benieuwd naar de eerder verschenen titels.

Ik wil Ambo|Anthos bedanken voor dit recensie-exemplaar en dat ik mee mocht doen met de blogtour.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *