Tranen in bed om Oekraïne van Rox van der Helm

Rox van der Helm hield in de eerste fase van de oorlog in Oekraïne een dagboek bij, over een oorlog die voor veel mensen een ver van hun bed show is. Op heldere wijze brengt zij de angst en verschrikkingen in beeld. van der Helm sprak Oekraïnse vluchtelingen en belicht diverse kanten, terwijl ze zelf ook worstelt met de impact van de oorlog. Hoe is het om te leven in een oorlog?

Rox van der Helm heeft een derde boek geschreven en deze is anders dan haar eerdere boeken. Maar zelfs in dagboekvorm weet ze de lezer mee te nemen met haar unieke schrijfstijl. Zelfs in een boek die de daadwerkelijke situatie beschrijft, zie je af en toe nog de humor in het verhaal die zo hoort bij Rox. Ik heb er respect voor hoe ze dit zo op papier heeft weten te zetten en haar persoonlijke situatie er ook in mee heeft genomen.

Ik moet bekennen dat ik dit boek in delen heb gelezen, omdat de dingen die ik las me zo erg aangrepen en ik het dus niet in een keer door kon lezen. We hebben de beelden gezien op de tv, maar doordat je ook stukjes te lezen krijgt van gesprekken die Rox heeft met de mensen die er midden in zitten, raakt het verhaal me nog meer. De hoop die een van de vluchtelingen heeft is bewonderswaardig, dat hij zelfs in deze donkere tijden het licht nog ziet.

Ik hoop dat het goed gaat met de vluchtelingen die in dit boek een rol hebben gekregen en dat ze dit allemaal overleven. Mocht je nog een boek zoeken die je meer informatie kan geven over de oorlog in Oekraïne, denk dan ook aan dit boek.

Ik wil Rox van der Helm bedanken voor dit recensie-exemplaar.

De royalty’s van de eerste druk van dit boek worden gedoneerd aan een vluchteling die in dit boek aan het woord kwam, dus je hebt een boek die je laat nadenken en je steunt ook een goed doel.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *