Neem maar plaats (Wacht met mij serie deel 3) van Amy Daws

Lynsey Jones weet drie dingen over de knappe arts. Hij is grumpy, een arrogante eikel en vreemd genoeg geobsedeerd door taart. De knappe arts dokter Josh Richardson weet drie dingen. Hij praat niet over zijn verleden, hij doet niet aan relaties en het gekke meisje in de ziekenhuiskantine is irritant onweerstaanbaar. Na een toevallige ontmoeting in een bar en een daarop volgende verhitte taxirit, belanden ze in bed. Drie maanden later belandt ze als patiënt op de eerste hulp na een helse tinderdate. Josh is bereid om het hoofd koel en professioneel te houden, tot haar bloedonderzoek terug komt. Ze is zwanger, maar dat het kindje van hem is wat hem het meest van zijn stuk afbrengt. Hoe kan Josh zijn hoofd nu nog koel houden?

Amy Daws weet ook in dit derde deel haar heerlijke schrijfstijl los te laten op een grumpy arts en een dame die graag in een ziekenhuiskantine werkt. Het blijft volop genieten van alles waar ze haar personages doorheen laat gaan, maar de serieuze ondertoon zit er ook zeker in en die weet je ook zeker te raken.

Josh Richardson is een grumpy, arrogante arts die zich volledig heeft gericht op zijn werk, maar al vrij snel in het begin van het verhaal merk je dat er veel meer achter zijn masker schuil gaat en het duurt best wel lang voor je daar als lezer zijnde achter komt. Ik had echt te doen met die man, hij heeft zijn hart op de goede plek zitten en wilt ook echt het beste doen voor de mensen om hem heen, maar door omstandigheden heeft hij een muur om zich heen gebouwd die niet makkelijk weg gaat. Lynsey Jones heeft op aanraden van haar beste vriendin Kate haar schrijfplek gevonden in een ziekenhuiskantine en is hier dan ook vaak te vinden, tot irritatie van Josh. Beide personages botsen van het begin al gelijk met elkaar, maar dat er ook chemie tussen hun in zit blijkt ook al snel. Hun verhaal zijn uitlopend, maar hun leven wordt al snel met elkaar verbonden op een manier die ze niet hadden zien aankomen. Dit zorgt voor heerlijke en misschien soms wel ongemakkelijke situaties. Naast Josh en Lynsey komen ook personages uit de eerdere delen langs die zo hun eigen rol hebben.

Hoewel dit verhaal van deze personages is afgerond kan ik niet wachten om ze in een volgend deel weer terug te zien komen. Ik kijk dan ook erg uit naar een volgend deel in deze serie en ik hoop dat de auteur nog lang door blijft schrijven.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *