Spoedcursus kerstgevoel van Louise Bay

Sebastian kan kerst niet uitstaan, hij heeft niks met dat overdreven vrolijke gedoe. In zijn bedrijf zijn alle kerstversieringen uit den boze net als kerstmuziek en cadeaus. De feestdagen zelf ontvlucht hij door naar een tropisch eiland te vliegen vol met cocktails in plaats van glühwein.

Dan belt zijn oma, ze heeft haar enkel verzwikt en heeft hem nodig als hoofd van de feestcommissie in Snowsly. Het is de kersthoofdstad van Engeland en dus de laatste plek waar hij wilt zijn, maar voor zijn oma doet hij alles. Bij aankomst maakt hij kennis met Celia Sommers, de zelfbenoemde grootste kerstfan aller tijden, waar hij de kerstmarkt mee moet organiseren. Celia is vastbesloten om hem te overtuigen van de magie van kerst, hoe meer hij met haar samenwerkt hoe meer hij bevangen wordt door haar charmes. En daardoor ook met de charmes van kerst. Kan Celia hem binnnen twee weken het kerstgevoel geven?

Louise Bay heeft een hele fijne schrijfstijl die me meenam in dit heerlijke kerstverhaal. En dat ik het lees na de kerst heeft mijn leespret zeker niet in de weg gezeten. Door de manier van schrijven waande ik me in de sneeuw in Snowsly en struinde ik over de kerstmarkt en door de straatjes daar. Naast een heerlijk luchtig verhaal zit er ook een diepere laag in die ze stukje voor stukje blootlegt.

Celia heeft zichzelf benoemt tot de allergrootste kerstfan die er is. Ze leeft voor kerst en doet er dan ook alles aan om de kerstmarkt een succes te maken en ze moet daarom de kleinzoon van het commissiehoofd zijn kerstgevoel weer terug zien te geven. Sebastian heeft helemaal niks met kerst en is dus een soort Grinch, hij zit liever op een tropisch oord ver van al het kerstgedoe af, maar voor zijn oma heeft hij alles over en dus moet hij zich over zijn kersthaat heen zien te zetten. Als hij samenwerkt met Celia raakt hij niet alleen in de ban van haar, maar begint ook langzaam zijn kerstgevoel boven water te komen. De twee personages zijn tegenpolen van elkaar en komen soms in ongemakkelijke situaties terecht en toch voel je gelijk dat er meer tussen hun speelt dan dat ze zelf willen toegeven. Beide personages hebben iets meegemaakt wat ze heeft gevormd en dit wordt door het verhaal heen langzaam op de tafel neergelegd. Hierdoor wordt de connectie die je voelt met de personages nog sterker. Naast Celia en Sebastian maken we uiteraard ook kennis met zijn oma en de andere bewoners van Snowsly.

Ik heb genoten van dit heerlijke verhaal en ik ben blij dat ik nog meer boeken van deze auteur op mijn leesstapel heb liggen, want deze kennismaking is me zeker goed bevallen.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *