De verborgen boekwinkel van Evie Woods

1921: De Franse Opaline vlucht naar Dublin om onder een huwelijk uit te komen. Ze vind daar tot haar vreugde een prachtig pand, wat het begin is van het verwezenlijken van haar droom. Namelijk het openen van haar eigen boekwinkel.

2021: Als Martha haar gewelddadige man heeft verlaten, begint ze als inwonend huishoudster bij de eigenzinnige madame Bowden in haar bijzondere huis in Dublin. Op een dag ontmoet ze Henry. Hij is op zoek naar een verloren manuscript van Emily Brontë dat in een historische boekwinkel te vinden moet zijn. Maar hij kan de zaak nergens vinden en Martha besluit hem te helpen. Wat volgt is een zoektocht naar de verborgen boekwinkel, maar ook naar geluk, liefde en het vinden van je plek op deze wereld. Zal het Henry met de hulp van Martha lukken om het manuscript te vinden?

Evie Woods heeft een fijne schrijfstijl en eigenlijk kan ik me niet voorstellen dat dit het eerste boek van haar is dat is vertaald naar het Nederlands. Ze weet met ieder einde van het hoofdstuk een soort cliffhanger te geven die je bladzijde na bladzijde om laat slaan. Het is een verhaal waar het op zoek gaan naar jezelf, de liefde en geluk centraal staan. Er zitten meerdere twists in het verhaal die mooi zijn om te lezen.

Het verhaal start met een proloog dat het verhaal van Opaline inhaalt. Hoofdstuk een start dan ook vanuit het perspectief van Opaline en op de een of andere manier ben je gelijk geinteresseerd in meer van haar verhaal. Het is een vrouw die sterk in haar schoenen wilt staan, maar onderdrukt wordt door de tijd waarin mannen het voor het zeggen hadden. Na het eerste hoofdstuk lees je het verhaal van Martha zij is gevlucht voor haar man die gewelddadig is en moet helemaal overnieuw beginenn, ze komt terecht bij madame Bowden een aparte en eigenzinnige vrouw die haar zonder vragen te stellen aanneemt als inwonend huishoudster. De twee vrouwen lijken elkaar al snel te begrijpen en vinden een manier om met elkaar om te gaan. Daarna maken we kennis met Henry hij is geobsedeerd door het verloren manuscript van Emily Brontë die in een historische boekwinkel moet liggen, maar de boekhandel is nergens te beginnen. Als Martha besluit om Henry te helpen ontstaat er een band tussen hun die misschien wel verder lijkt te gaan dan alleen vriendschap, maar beide willen er niet aan toegeven. Het verhaal heeft van alles erin zitten van historische feiten tot magische elementen en is prachtig geschreven. Ik heb van iedere bladzijde genoten en de twists die in het verhaal zitten vond ik mooi, maar misschien ziet een ander die al van ver aankomen.

Ik hoop dat er nog meer boeken van Evie Woods vertaald gaan worden, want dit smaakt zeker naar meer. Dus zoek je nog naar een roman over boeken en vind je magische elementen niet erg, dan kan ik je zeker aanraden om dit boek op te pakken.

Ik wil LS Amsterdam bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *