Het zonnetje in huis van Jill Mansell

Wie had kunnen denken dat die excentrieke Edgar Allsopp de oplossing zou hebben voor Lou’s problemen? Hij biedt haar een baan met onderdak aan in het dorp Foxwell. Een heerlijke plek, waar ook de aantrekkelijke broer Remy van haar beste vriend Sam woont. Niet dat hij haar ziet staan, maar toch… De knorrige Edgar heeft wel een voorwaarde waar ze over moet zwijgen, maar kan Lou zich ook aan die belofte houden?

Dit is mijn derde Jill Mansell boek en wat heb ik toch van dit verhaal genoten. Het is van de drie tot nu toe in mijn ogen eentje die me meer naar de kant van ik wil meer van Jill Mansell lezen. Haar schrijfstijl is goed en ze maakt er een geheel van door alle lijntjes die door het verhaal uitgezet worden aan het eind vast te knopen. Het verhaal is mooi en je geeft om de personages die ze beschrijft en je kan je de plek waar het zich afspeelt zo voor ogen zien.

Lou zit een beetje vast, maar als alles om haar heen in elkaar stort is er de knorrige Edgar die misschien wel alle oplossingen kan bieden voor haar problemen. Ze besluit er voor te gaan en neemt de baan met onderdak aan. Het enige wat ze moet doen is zwijgen over de gestelde voorwaarde van Edgar. Edgar zelf is ook geen gemakkelijke man om mee om te gaan. Hij is een typische knorrige en oude man waar alles op zijn manier moet, maar Lou kan langzaam door zijn muur heen dringen. Als hij dingen begint te vertellen over zijn leven dan krijg je medelijden met hem. Naast Edgar en Lou komen we nog meer personages tegen die waarvan we ook een inkijkje krijgen in hun leven, zoals die van de beste vriend van Lou en zijn knappe broer Remy. Stuk voor stuk zijn de verhaal lijnen goed beschreven, maar soms moet je even geduld hebben voor het verhaal van een bepaald personage weer verder verteld wordt.

Zoals ik al aangaf is dit voor mij een boek geweest die me toch meer over mijn twijfellijntje heeft weten te halen en ben ik weer heel erg benieuwd naar een volgend verhaal van haar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *