Kernpunt (Breekbaar serie deel 2) van Ryanne Veldkamp

Polly heeft haar leven helemaal op orde. Ze heeft een baan in het ziekenhuis, is close met haar zusje en ziet haar beste vriend William bijna elke dag. Het is misschien wat voorspelbaar, maar dat vind ze niet erg.Als ze Dave ontmoet staat alles op zijn kop. Hij is onpeilbaar, grappig, arrogant, onzeker en soms kortaf. Al met al is hij tegenstrijdig. Over zijn tijd in het leger wilt hij niks kwijt, maar Polly merkt dat het diepere wonden heeft geslagen dan hij laat merken. Zal Dave haar dichterbij laten komen of bewaard hij zijn afstand? En wat wilt Polly zelf eigenlijk met Dave?

Ryanne Veldkamp heeft weer een mooi en gevoelig verhaal neergezet. Het weet je weer te raken en je kan je verplaatsen in haar personages.

Polly heeft een misschien voor buitenstaanders een wat voorspelbaar leven, maar dat vind ze prima. Ze heeft een goede band met haar zusje en haar beste vriend spreekt ze ook bijna dagelijks. Gedurende het verhaal kom je erachter dat Polly iets heeft meegemaakt waarom ze zo is. Dave is haar tegenovergestelde. Hij is een tegenstrijdig persoon en is op het ene moment heel lief en het volgende moment is hij kortaf. Dit zorgt voor botsingen tussen de personages, maar dat maakt het ook wel realistisch. Als je erachter komt wat Dave precies heeft meegemaakt in het leger dan vallen de puzzelstukjes in elkaar.

Het verhaal wist me vanaf de aangrijpende proloog het verhaal in te trekken en me vast te houden tot het klaar was. Mocht je nog niks van Ryanne Veldkamp hebben gelezen dan raad ik je zeker aan om haar boeken op te pakken als je houdt van realistische personages en verhalen met een rauw randje. Ryanne Veldkamp is voor mij een schrijfster waar ik alles van wil gaan lezen en ik ben dan ook heel erg benieuwd wat haar volgende verhaal gaat brengen.

Ik wil April Books bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *