De jager, de dief & het baken (Storm deel 1) van Jeroen Cornelis Rottier

Storm wordt als banneling begeleid naar de koningsstad Andor. Hij krijgt hier in het geheim lessen om zijn geopenbaarde magie te leren beheersen. Als dit vreselijk mislukt belandt hij in een dodencel. Hier treft hij Raven, deze jongen is een gerespecteerd lid van een dievengilde uit Nieuwpoort en staat ook wel bekend als Ravi de Raaf. De dief heeft ook een aantal dingen op zijn kerfstok, maar is bij zijn laatste klus in een val gelokt. Hij heeft een plek in de dodencel gekregen voor een moord die hij niet heeft gepleegd. Aan de andere kant van het continent spoelt er een jonge vrouw, genaamd Yaela, met bijzondere gaven  aan. Haar gaven zijn verboden, hiervoor werd ze voor straf voor de rest van haar leven als magisch baken aan een piratenschip gebonden. Als het schip ten onder gaat en zij als enige overlevende wordt opgenomen door de Rode Orde. Vermomd als jongen maakt ze de krijgskunsten van de Rode Orde meester en komt ze voor een keuze te staan. Zal Storm uit de dodencel ontsnappen en zijn magie onder controle krijgen? Zal Ravi de antwoorden vinden waarom juist hij uit de weg geruimd moest worden? En kan Yaela haar gave onderdrukken en overleven bij de Orde die magie juist uit wilt roeien?

Jeroen Cornelis Rottier heeft voor zijn debuut een goed verhaal neergezet die je meeneemt in de levens van de drie verschillende personages. Het verhaal heeft een goede balans tussen de rustige en spannende momenten. Hij heeft de tijd genomen om aandacht te besteden aan zowel de bij personages als aan de omgevingen waar het verhaal zich afspeelt.

We volgen in dit boek drie totaal verschillende personen. We hebben een jongen die graag jaagt en daar verder in wilt groeien, maar hij krijgt te maken met een openbaring van zijn magie waardoor hij dit niet meer kan doen. Hij wordt hierdoor verbannen naar de koningsstad Andor om deze magie onder controle te krijgen, maar dat is nog niet zo makkelijk en als het mis gaat beland hij in de dodencel. We volgen Ravi de Raaf een jongen die een hele goede dief is, maar in de dodencel beland voor een moord die hij niet heeft gepleegd. Zijn verhaal bestaat vooral uit het achterhalen waarom iemand hem uit de weg wilt ruimen. Naast deze twee jongens volgen we ook nog een jonge vrouw Yaela die verboden krachten heeft en hierdoor voor straf als een baken aan een piratenschip wordt gebonden. Als dit schip vergaat spoelt ze aan bij de een plek van de Rode Orde, en deze Orde wilt niets liever dan magie uit de wereld helpen. Zij moet dus haar krachten zien te verbergen en proberen om als jongen door het leven te gaan, aangezien ze alleen maar jongens in de Orde willen hebben. De verhalen van de personages zijn uniek en worden goed neergezet, je wilt gewoon door blijven lezen en weten welke kant het nog meer op gaat.

Ik ben heel benieuwd naar het volgende deel in deze serie en kan dan ook niet wachten om weer verder te mogen lezen.

Ik wil Uitgeverij Hartklopper bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *