Binnen de lijntjes van Mireille Versteeg

Loes is net gescheiden en een ietwat verstrooide moeder van een tweeling. Als ze aan het einde van de zomervakantie een weekend met haar zoons gaat kamperen ontmoet ze Bart. Hij is aantrekkelijk en lijkt in het niets op haar controlerende ex-man Erik. Ze probeert hem uit haar hoofd te zetten ze is niet uit op een nieuwe relatie.

Na de vakantie blijkt Loes het onderwerp van roddel en achterklap te zijn op het schoolpein. Ze voelt zich niet op haar plek tussen de zelfingenomen ouders en besluit om haar buitenbeen-status aan te pakken. Ze meldt zich aan voor de oudercommissie die onder leiding staat van oppermoeder ‘Escobarbara’. Ze wilt zich van haar beste kant laten zien en zo min mogelijk opvallen, maar dat wordt lastig als de nieuwe gymleraar niemand minder is dan Bart. Hoe kan ze zich hieruit nog gaan redden?

Mireille Versteeg is met dit boek gedebuteerd en eerlijk gezegd zou je dat niet zeggen. Het lijkt alsof ze al jaren in het schrijversvak zit. Haar manier van schrijven is heel aangenaam en je ziet de dingen ook voor je die ze beschrijft. Het is gewoon een heerlijk feelgood verhaal waarmee je even de wereld om je heen kan vergeten.

We volgen in het verhaal Loes ze is een ietwat verstrooide moeder van een tweeling en net gescheiden van haar controlerende man Erik. Aan het einde van de zomervakantie gaat ze er even tussenuit samen met haar zoons en ontmoet ze Bart. Hij is aantrekkelijk en een tegenpool van haar ex, maar ze zit niet te wachten om zich al gelijk in een nieuwe relatie te storten. Op het schoolplein voelde ze zich al niet helemaal thuis tussen de zelfingenomen ouders, maar door de breuk tussen haar en de populaire Erik is het alleen maar erger geworden. Ze besluit zich aan te melden voor de oudercommissie, maar of dat nu zo verstandig is.. Haar personage is realistisch beschreven en ze komt soms door haar eigen gedrag in ongemakkelijke situaties terecht, maar die zorgen wel voor een lach op je gezicht. Bart is een aantrekkelijke man die ook nog eens de gymleraar blijkt te zijn op de school van de zoons van Loes. Hij is behulpzaam en lief. Dat er meer tussen Loes en Bart in staat is gelijk duidelijk en de situaties waarin ze terecht komen zijn hilarisch.

Het is een boek die een lach op je gezicht tovert en ik ben echt heel erg benieuwd naar een volgend boek van Mireille Versteeg.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *