Het kan ook nooit normaal van Lieke Hester

Een zakkenroller aanhouden, een lichaam zoeken in een donkere woning, een slechtnieuwsgesprek voeren, iemand die suïcidaal is op andere gedachten brengen, een reanimatie uitvoeren of een uit de hand gelopen ruzie sussen. Lieke doet het allemaal en soms zelfs op dezelfde dag.

Lieke Hester is hoofdagent bij Bureau Burgwallen in Amsterdam en doet in Het kan ook nooit normaal een boekje open over haar leven als agent. De inspirerende, beangstigende, spannende, grappige en altijd bijzondere verhalen zijn een ode aan haar werk, haar dappere collega’s en alle andere hulpverleners.

Lieke Hester zag ik voorbij komen in Bureau Burgwallen en toen ik hoorde dat ze een boek uit ging brengen was mijn interesse dan ook zeker gewekt. Ik lees niet vaak non-fictie boeken, maar sommige boeken wil je gewoon een keer gelezen hebben en dit is er voor mij zeker een. Ze geeft een unieke en openhartige kijk achter de schermen van een van de zwaarste, mooiste en bijzonderste beroepen die er zijn. Doordat ik al een beetje wist hoe haar karakter was in de serie van Ewout herkende ik daar veel van terug in het boek.

Het boek bevat 43 verschillende verhalen die echt een inkijk geven in haar carriere als agent in Amsterdam. De verhalen zijn best heftig en boven sommige hoofdstukken staat ook netjes triggerwarnings vermeld voor bijvoorbeeld als je niet tegen vieze verhalen kan, maar ook voor zelfdoding en huiselijk geweld. Hierdoor kan je dus zelf bepalen of je het verhaal wel of niet wilt lezen en dat is echt een toegevoegde waarde. Haar manier van vertellen is echt beeldend, maar dat maakt dat het ook bij je binnen komt en ervoor zorgt dat je een beter beeld krijgt van de persoon in het uniform. Af en toe komen plat Amsterdamse uitdrukkingen voorbij en dat vind ik heerlijk om te zien en ik hoor het haar ook gewoon zo zeggen. Ze geeft je niet alleen een inkijk in haar dagelijkse werk, maar ook in het leven van Amsterdam en de personen die daarbij horen.

Ik heb bewondering voor de manier waarop Lieke Hester de dingen van zich af heeft geschreven en dat ze ook openhartig is geweest over een nare situatie die ze heeft meegemaakt en de nasleep ervan. Het is een prachtig eerbetoon geworden aan het werk als agent, voor haar collage’s en de andere hulpverleners waarmee ze in aanraking komt. Mocht jezelf benieuwd zijn naar het werk van agent pak dan zeker dit boek erbij.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *