De Nooitgedachtkoning (Wrede verloren jongens serie deel 1) van Nikki ST. Crowe

Al twee eeuwen verdwijnen de Darling-meisjes op hun achttiende verjaardag. Soms voor een dag, soms voor een week en soms duurt hun verdwijning een maand, maar ze komen altijd gebroken terug. Nu ben ik aan de beurt. Op de middag van mijn achttiende verjaardag rent mijn moeder hysterisch door het huis om er zeker van te zijn dat alles afgesloten is, maar het is zinloos. Zodra de nacht valt komt hij mij halen. Alleen dit keer is het plan van de Nooitgedachtkoning en zijn verloren jongens om mij niet meer te laten gaan. Waarom wilt hij mij houden?

Nikki St. Crowe heeft een hervertelling van het sprookje van Peter Pan geschreven, maar hierin zijn de personages een stuk ouder. Haar manier van schrijven is heel fijn en je blijft maar bladzijde na bladzijde omslaan tot je bij een cliffhanger einde komt. Het verhaal bevat een enemies to lovers trope en zoekt de randjes op in dit liefdesverhaal.

We volgen het verhaal door de ogen van het Darling meisje, maar ook van Pan en zijn verloren jongens dit wordt goed bij ieder hoofdstuk aangegeven. Hierdoor krijg je een goed inkijkje in het hoofd van de persoanges en heb je ook een betere binding met ze. Het Darling meisje denkt te weten wat haar te wachten staat, want dat is nu eenmaal de vloek van haar familie en toch gaat het niet zoals ze denkt. Pan en zijn verloren jongens zijn een stuk ouder dan je kent uit het sprookje, maar dat maakt het wel een stuk interessanter. Het verhaal is duister en past hierdoor dus ook zeker wel in het Dark Romance genre.

Het boek is niet heel dik, maar het gaat wel alle kanten op qua gebeurtenissen. Ik ben dan ook heel erg benieuwd naar het volgende deel. Niet alleen vanwege de cliffhanger, maar ook omdat ik gewoon meer wil blijven genieten van de personages.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *