Lutteville van Iris de Lis

Moord, liefde, verraad. Frankrijk wordt uiteen getrokken door de strijd tussen het oude geld en de opkomende macht van handelaren en burgers. In het hertogdom Lutteville bereiken de spanningen een hoogtepunt en de tegenstanders gaan over lijken. Niemand is te vertrouwen.

Als Claire de aanslag op de graaf voorkomt, verandert haar leven. Om de stad te beschermen moet ze erachter komen wie er achter zit. De enige manier om daar achter te komen is door te trouwen met haar grootste vijand. Ze probeert een toekomst met hem op te bouwen zonder haar lot in zijn handen te leggen.

Huurmoordenaar Luc komt naar Lutteville om zijn vrijheid te kopen. Verdienen doet hij aan de machtsstrijd tussen de families en hij heeft geen enkele vorm van medelijden met zijn slachtoffers. Tot Isabelle hem aan zichzelf doet twijfelen. Als de waarheid boven water komt, kan hij dan nog zijn opdracht uitvoeren?

Iris de Lis is terug met een volgende historische roman. Na haar debuut De Vallois keert ze wederom terug naar het oude Frankrijk. Haar manier van schrijven komt goed terecht in dit soort verhalen die alle kanten op lijken te gaan. Ze schuwt geen verraad of moord, maar ze heeft ook de aandacht voor een of meerdere liefdesverhalen met spicy stukken.

We volgen het verhaal van Claire. Ze is de hertogin van Lutteville en ziet haar hertogdom verscheurd worden en dat de tegenstanders hun hand niet omdraaien voor een aanslag op de graaf. Ze weet dit te voorkomen, maar hiermee veranderd wel haar hele leven. Om erachter te komen wie het heeft gepland trouwt ze met een van haar tegenstanders de verleidelijke en rijke Henry Rancu, maar ze wilt haar lot in eigen hand houden. Dit is een kenmerkend teken voor haar karakter ze doet dingen graag zelf al is dat niet altijd even slim. Haar personage wordt goed neergezet en de intriges die erbij komen kijken worden ook goed beschreven. We komen ook in aanraking met huurmoordenaar Luc, hij verdient goed aan de machtsstrijd die woedt en wilt hiermee ook zijn vrijheid kopen. Als Isabelle in zijn leven voorbij komt, begint hij te twijfelen aan alles en zet ze zijn leven op zijn kop. Er komen vele personages voorbij die verbonden zijn aan Claire, Isabelle en Luc, door alle intriges en de strijd om de macht in Lutteville. Het verhaal gaat diverse kanten op en soms was ik wel even de draad kwijt met hoe het nu zit want naast vele personages gaat het verhaal ook soms terug in de tijd en dan moet je wel weer even schakelen.

Het was weer fijn om een boek te lezen van Iris de Lis en ik ben ook heel benieuwd naar een eventueel volgend verhaal.

Ik wil Godijn Publishing bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *