Verborgen waarheid (Ricerca serie deel 1) van Jennifer Jay

Het leven loopt niet altijd zoals je zou willen. Dat heb ik op de harde manier geleerd toen mijn man stierf na een ongeval.

Ik ben er zeker van dat er opzet in het spel is. Ondanks meerdere waarschuwingen om niet op zoek te gaan naar de waarheid, is dat precies wat ik wel doe. Ik doe er alles aan om te achterhalen wie mijn man heeft vermoord en vooral waarom? Meermaals moet ik mijn eigen grenzen over, maar ik heb het nodig. Ik wil weten wat er is gebeurd, zodat ik het verleden kan laten rusten.

In eerste instantie dacht ik dat het me wel zou lukken, maar hoe meer ik ingraaf in een wereld waar criminaliteit normaal is hoe meer ik daar aan begin te twijfelen. Hoe hou ik mijn geest helder genoeg om onderscheid te maken tussen wat echt is en wat niet? Zal het mij lukken om de geheimen van mijn man te ontrafelen? Mijn eigen leugens te verbergen en mijn hart veilig te houden of zet ik alles op het spel?

Jennifer Jay heeft een spannend verhaal neergezet, waar niets is wat het lijkt. Het verhaal gaat alle kanten op en soms wel iets te snel met bepaalde dingen, maar ergens past het wel. Haar manier van schrijven zorgt ervoor dat je in het verhaal wordt getrokken en niet kan stoppen met lezen.

We volgen in dit boek het verhaal van Eva. Haar leven wordt overhoop gegooid als haar man komt te overlijden na een ernstig ongeluk, maar ergens voelt ze aan dat het geen ongeluk was maar moord. Ze wilt er alles aan doen om de waarheid boven te krijgen, zelfs de signalen die ze krijgt om te stoppen met zoeken slaat ze in de wind. Haar personage is best wel volhoudend, maar ze gaat wel snel over haar eigen grenzen heen. Ergens bedenkt ze wel dat het niet is wat ze wilt, maar de volgende keer doet ze toch weer hetzelfde en dat vond ik ergens wel jammer. Haar zoektocht naar de waarheid brengt haar in contact met meerdere mannen, mannen die werken in het criminele circuit. Ze is zo volhoudend in haar zoektocht dat ze zich zelf steed meer moet veranderen en steeds meer geheimen voor haar dierbaren moet houden. Het verhaal is spannend en gaat verschillende kanten op en toch vind je nog niet alle puzzelstukjes in dit eerste deel.

Dit is het eerste deel in het Ricerca duet en deze eindigt ook met een cliffhanger. Ik ben heel benieuwd naar waar het tweede deel heen gaat en of we dan alle antwoorden gaan krijgen.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *