Corrupt (Duivelsnacht serie deel 1) van Penelope Douglas

Michael Crist is knap, sterk en angstaanjagend. Hij was de ster van het basketbalteam van zijn universiteit. Hij is nu hard op weg om net zo een magnaat te worden als zijn vader. Hij heeft nooit naar Rika omgekeken, maar zij weet wat hij heeft gedaan en dat kon het daglicht niet verdragen. Michael is slecht nieuws en hij heeft haar opgemerkt. Rika verhuist naar een nieuwe stad en is helemaal alleen. Michael denkt dat zij de oorzaak is dat zijn vrienden naar de gevangenis zijn gestuurd, dus het is tijd voor wraak. Maar krijgt hij deze wraak ook?

Penelope Douglas wist me dit keer wel te overtuigen om van haar boek te genieten. Ik heb al eerder Punk 57 van haar gelezen en dat was niet helemaal mijn dingen. Deze daarin tegen ik ben fan. Haar manier van schrijven past goed in dit Dark Romance verhaal die je op het puntje van stoel laat zitten en je met verschillende twisten door het boek laat vliegen. Ze schrijft beeldend en zorgt ervoor dat je alles voor je kan zien.

Het verhaal wordt door zowel Michael als Rika verteld en dit zorgt dat je beide personages echt goed leert kennen, maar ook dat je hun kijk op bepaalde situaties ziet. Ze hebben een gescheidenis met elkaar die door bepaalde omstandigheden uit elkaar is gevallen in het begin tast je in het duister, maar je voelt bij hun eerste ontmoeting dat er al zoveel meer aan vooraf is gegaan. De gescheidenis wordt gedurende het verhaal steeds meer blootgelegd en je snapt daardoor de acties en de gevolgen ervan beter. De aantrekkingskracht tussen Michael en Rika is vurig en ze botsen dan ook geregeld met elkaar. Naast Michaal maken we ook kennis met zijn drie vrienden die ook allemaal hun eigen bijdrage hebben aan het verhaal, maar ook zeker aan de gevolgen van de dingen die in het verleden zijn gebeurd. Er gebeurd veel en het verhaal heeft hierdoor ook meerdere twists, waardoor je niet kan stoppen met lezen. Rika is een meisje die dacht dat ze nooit gezien zou worden door Michael, ze is verlegen en dat is echt het tegenovergestelde van wat Michael zou willen. Haar leven is al helemaal uitgestippeld en ze volgt dit plan dan ook, maar zodra de botsing komt met Michael is haar hele plan een wankel geheel. Haar ontwikkeling is goed zichtbaar en daardoor geniet je nog meer van haar personage. Michael is een duistere jongen met een aantrekkingskracht die niet te missen is, maar hij heeft ook zo zijn geheimen die hij graag voor zichzelf wilt houden. Hij merkt Rika op en is ervan overtuigd dat zij erachter zit dat zijn vrienden in de gevangenis zaten en is dus uit om wraak te nemen op verschillende manieren. Hij groeit ook in zijn personage en dat is wel mooi om te zien.

Ik ben ontzettend benieuwd naar het tweede deel in deze serie en kan dan ook niet wachten om verder te lezen over deze vier vrienden. Vooral een van de jongens heeft me extra nieuwsgierig gemaakt naar zijn verhaal.

Ik wil October Books bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *