Barbaarse ijsplaneet (Barbaren van de ijsplaneet serie deel 1) van Ruby Dixon

Je zou denken dat het ontvoerd worden door aliens het ergste is wat er kan gebeuren, maar dan zou je het mis hebben. Deze buitenaardse wezens hebben problemen met hun schip en laten hun lading, die bestaat uit menselijke vrouwen, achter op een verre, barbaarse ijsplaneet. Georgie is niet toegerust voor een leven in deze ijzige woestenij, maar ze is de onofficiële leider van de groep en gaat hulp zoeken. Die hulp vind ze in de vorm van een grote blauwe alien die zich voorstelt op een nogal opzienbare manier. Deze Vektal beweert dat zij zijn partner is, zijn uitverkoren vrouw. Hij helpt haar en de rest van de vrouwen overleven, maar dit doet hij niet voor niks. Vektal helpt hun, maar laat hij Georgie nog wel gaan?

Ruby Dixon heeft met dit eerste deel van een onverwachte hitserie de toon redelijk gezet in de wereld van alien romance boeken en daar moet je van houden. Mijn interesse was zeker gewekt want zoiets als die had ik nog niet gelezen. Haar manier van schrijven is erg fijn en daardoor vlieg je ook redelijk snel door het boek heen.

Georgie wordt door een stel aliens ontvoerd en als die problemen krijgen met hun schip laten ze haar en nog een aantal andere vrouwen achter. Wat voor hun begint is een overlevingstocht op de ijskoude planeet waar ze zijn achtergelaten. Op de een of andere manier zien de vrouwen haar een leidster en gaat ze voor hun op zoek naar hulp, maar eigenlijk verwacht ze er niet veel van. De hulp vind ze in een grote blauwe alien genaamd Vektal. Hij is op zoek naar een partner en vind in haar zijn uitverkoren vrouw. Hij doet er alles aan om dat aan haar duidelijk te maken en daar begint bij mij de eerste soort van irritatie te ontstaan, want op een gegeven moment weet ik het wel dat zij de uitverkorene is voor hem en hij alles voor haar doet. En dat vind ik eigenlijk wel jammer, want het verhaal had naar mijn idee een stuk leuker kunnen zijn zonder de herhalingen.

Voor mij was dit boek net als fastfood, het is niet perse slecht maar ook niet goed en toch kan je niet stoppen. Ergens ben ik wel heel benieuwd naar de verhalen van de andere vrouwen, maar het is geen serie die voor mij de hoogste prioriteit heeft om opgepakt te worden.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *