Strik erom van Lisanne Stam

Mirre werkt voor Kerstavaganza, een kerstpakkettenbedrijf, dat bijzondere en high-end pakketten samenstelt. Op een ochtend wordt ze door haar baas onthaald op groot nieuws ze gaan fuseren met een grote concurrent genaamd Kerst- en – Klaar. Om het nog erger te maken moet ze voor het volgende kerstpakket samenwerken met Sylvester. Hij is ongeinteresseerd, heeft geen oog voor wat bijzonder is, maar wel een keiharde onderhandelaar is. Voor zo min mogelijk geld stelt hij de kerstpakketten samen van de gigant. Mirre vindt de werkwijze van Sylvester verschrikkelijk en hij kan haar creativiteit niet begrijpen.

Met tegenzin gaan ze samen naar Oostenrijk om inspiratie op te doen. Dat blijkt een grote uitdaging te zijn. Lukt het hun om harmonieus de samenwerking aan te gaan of heeft de trip meer in petto, wat misschien wel het mooiste cadeau van allemaal is?

Lisanne Stam kende ik al van haar debuut Een dozijn gin & tonics graag, maar ook van Dank je feestelijk haar fysieke debuut. Haar schrijfstijl is zo lekker ontspannend en leest zo fijn weg. Haar humor weet ze op een leuke manier in het verhaal te uiten, waardoor de personages nog leuker worden.

Mirre zet zich met hart en ziel in voor haar bedrijf om de mooiste en creatiefste kerstpakketten samen te stellen en kijkt dan ook iedere keer uit naar de voorbereidingen ervan, maar dit keer wordt de voorbereiding een beetje anders dan anders. Ze moet namelijk samen gaan werken met iemand van de concurrentie omdat het bedrijf samen gevoegd gaat worden. Ze komt in aanraking met Sylvester en zijn werkwijze staat lijnrecht op het hare. Waar zij de liefde in het pakket naar voren wilt laten komen is hij alleen maar van de beste deals sluiten om het zo goedkoop mogelijk voor elkaar te krijgen. Het zijn dus twee tegenpolen en dan niet alleen op werkvlak. Doordat ze een nauwe samenwerking aan moeten gaan tijdens hun inspiratie tocht in Oostenrijk leren ze elkaar ook op persoonlijk vlak steeds beter kennen en dat gaat niet altijd zonder slag of stoot. Sylvester blijkt namelijk nogal een gesloren deur te zijn en het duurt lang voordat hij ontdooit, maar toch maakt dat hem een leuk personage om over en vanuit zijn perspectief te lezen. De personages maken beide een groei mee die mooi tot stand komt. Naast Mirre en Sylvester leren we ook de beste vriendin en de broer van Mirre kennen en dat zorgt voor een leuke zijlijn.

Ik ben heel benieuwd naar een volgend boek van deze schrijfster en kan niet wachten tot het boek waar ze eigenlijk in dit deel al naar verwijst uit is. Ben je nog op zoek naar een verhaal wat je even wat uurtjes de tijd kan doen vergeten denk dan zeker aan deze titel.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *