In steen gebrand / Fourth Wing (The Empyrean serie deel 1) van Rebecca Yarros

Violets droom om scribent te worden aan het befaamde Basgiath oorlogscollege valt in duigen wanneer de generaal haar opdraagt om deel te nemen aan het selectieproces voor drakenrijders. De helft van de cadetten zal het eerste jaar niet eens overleven, draken binden zich niet aan zwakkelingen die verbranden ze. Naast draken moet Violet ook nog vrezen voor de andere cadetten die haar vanwege haar afkomst uit de weg willen ruimen. Xaden, de meedogenloze en aantrekkelijke leider moet helemaal niks van haar weten en natuurlijk wordt ze in zijn squadron ingedeeld. Ze moet alles op alles zetten om te overleven, want op Basgiath heb je maar twee opties afstuderen of sterven. Zal Violet overeind kunnen blijven staan in deze wereld die ze niet voor zichzelf heeft gekozen?

Rebecca Yarros kan je misschien al kennen van haar emotionele new adult verhalen en ik was eerlijk gezegd ook een beetje huiverig toen ik hoorde dat ze nu een fantasy verhaal uit ging brengen. Maar ik ben absoluut niet teleurgesteld ook in deze settingen weet ze met haar fijne schrijfstijl een verhaal neer te zetten die bij je binnen komt en ook wel hartverscheurend kan zijn.

Violet had maar een droom en dat is om scribent te worden, haar moeder denkt daar helaas anders over. En Violet moet meedoen aan het selectieproces om drakenrijder te worden. Ze is niet een van de sterkste, maar ze weet je gedurende het verhaal meerdere keren te verrassen. Violet komt tegenover Xaden te staan. Hij is de leider van het squadron en naast dat hij meedogenloos is, is hij ook aantrekkelijk en wilt hij absoluut niks met haar te maken hebben. De spanningen tussen de twee personages zijn goed voelbaar en door bepaalde omstandigheden wordt dat alleen nog maar meer aangewakkerd. Het verhaal heeft meerdere wendingen die je compleet weten te verrassen en die je laten verlangen naar meer. Naast Violet en Xaden maken we ook kennis met andere personages waar je een verbinding mee kan voelen en die zorgen voor vriendschappen die er normaal niet zouden zijn en vijanden die eerst aan dezelfde kant stonden. Ik heb gedurende het verhaal meerdere keren op het puntje van mijn stoel gezeten en ik kon het boek ook echt niet meer weg leggen ik was verslaafd.

Nadeel van het verslaafd zijn aan dit geweldige verhaal is dat het einde al snel aan kwam zetten en je vervolgens door middel van een cliffhanger met zoveel vragen achterlaat. Ik kijk er naar uit om het volgende deel te lezen al ben ik bang dat ook daar wederom een cliffhanger in gaat zitten. Rebecca Yarros heeft me met deze genre wisseling zeker niet teleurgesteld, want ook dit kan ze gewoon zo goed schrijven.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *