Weer op de rit van Anja Janssen

Robin is dierenarts, maar haar grote droom is om veearts te worden. Als ze een vacature tegenkomt voor een baan op een ranch in Colorado, weet ze dat dit haar kans is. De ranch is eigendom van de familie van Sam McGuire. Hij is een countryzanger en Robins tieneridool. Op de ranch aangekomen ontdekt ze al snel dat de cowboys niet zitten te wachten op een vrouwelijke veearts. Ze moet alles op alles zetten om zichzelf te bewijzen en zich vooral niet laten afleiden door hoe knap Sam in het echt is. Opboksen tegen testosteronbommen, videobellen met haar vriendinnen, proberen zichzelf en haar hart niet te verliezen en een mysterieuze legende ontrafelen. Heeft Robin dit alles wel in zich zitten om een van de cowboys te kunnen worden? Of is haar droom te hoog gegrepen?

Anja Janssen heeft me met haar heerlijke schrijfstijl meegenomen naar de ranch in Colorado en me verliefd laten worden op de ranch en hun mensen. Hoewel de mannen harde jongens lijken hebben ze een grote liefde voor de dieren waar het op de ranch omdraait. Naast humor weet ze er ook een diepere laag in te brengen die door het gehele verhaal een rode draad vormt. Ze schrijft heel beeldend en de personages weet ze stuk voor stuk goed neer te zetten.

Robin is een vrouw die als grootste droom heeft om veearts te worden, helaas komt ze daar in Nederland niet ver mee. Als ze een vacature tegenkomt om op een ranch te werken grijpt ze die kans dan ook gelijk met beide handen aan. Op de ranch merkt ze al snel dat ze eigenlijk niet welkom is, maar ze zet alles op alles om te bewijzen dat ze het echt kan. Dit is gelijk een hele sterke karaktertrek van haar dat ze niet bij de pakken neer gaat zitten als het niet even gaat zoals ze eigenlijk wilt. Haar tijd in Colorado is maar tijdelijk en ze wilt het beste eruit halen, maar makkelijk is het niet en ze moet veel dingen overwinnen en komt zichzelf ook wel regelmatig tegen. Sam is een man die nors overkomt, maar knap is om te zien. Hij draagt alleen iets op zijn hart, wat ervoor zorgt dat hij hele hoge muren om zichzelf heeft gebouwd. Zijn verhaal is aangrijpend en ik heb echt met hem te doen gehad, hoewel ik hem soms zeker een schop in de juiste richting wilde geven. Beide personages hebben een voelbare aantrekkingskracht tot elkaar, maar willen of kunnen hier niet aan toe geven. Naast Sam en Robin leren we ook nog andere personages kennen die zorgen voor een prachtig verhaal gevuld met humor, liefde, hoop en zoveel meer.

Het was voor mij van de eerste tot de laatste bladzijde genieten en ik hoop nog veel meer soortgelijke verhalen van deze auteur te kunnen gaan lezen in de toekomst. De liefde voor cowboys had ik al, maar is hiermee nog meer opgelaaid.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *