Crane (Lost Valkyries MC serie deel 1) van Esther E. Schmidt

Faya

Ik knijp mijn ogen dicht en zet mezelf schrap voor de pijn die komen gaat, maar de pijn die blijft uit. Onmogelijk, want vroeg of laat komt de pijn altijd. Ik probeer me mentaal voor te bereiden om de klappen te incasseren. Ik haat het wachten tot het erger wordt, want als dat gebeurd dan heeft een traumatisch niveau als het escaleert.

Crane

Ik ben betaald voor een opdracht om een vrouw te weerhouden om te getuigen. Het geld is al binnen, want ik kom niet eerder in actie voordat ik zeker weet dat ik betaald krijg. Mijn reputatie is vlekkeloos, ik ben een huurmoordenaar die elke opdracht succesvol afrond. Het maakt me niet uit om wie het gaat, zodra het geld van handen is gewisseld is het in kannen en kruiken. Geen gedonder wat betreft obstakels of consequenties, het wordt geregeld. De vrouw die op mijn rug is vastgebonden zal hier heel snel achter komen, toch?

Esther E Schmidt heeft een fijne schrijfstijl, maar het verhaal komt naar mijn idee niet volledig tot zijn recht. Er had zoveel meer uit het verhaal gehaald kunnen worden als het geen novelle was geweest. Het ging nu best wel snel en de nadruk op dat zij goed bij hem pastte irriteerde me een klein beetje, maar dat komt omdat het zo een dun boekje was.

We volgen het verhaal door twee perspectieven van Faya en van Crane dit zorgt er wel voor dat je van beide een kleine inkijk krijgt. De band die ze hadden was echt wel voelbaar, maar ik had het leuker gevonden als het iets sneller duurde. Crane krijgt de opdracht om Faya te laten weerhouden, maar als hij daar door omstandigheden niet in kan slagen wordt daar wel heel snel overheen gekeken en wordt het te snel opgelost. Beide personages hadden zoveel meer te vertellen dan waar ze nu de ruimte voor hebben gekregen en dat is wat mij betreft toch echt een gemiste kans.

Ondanks dat ik niet heel enthousiast ben over de lengte van het verhaal en de diepgang die erin zit, heeft de schrijfster me wel nieuwsgierig gemaakt naar meer van haar hand ik hoop alleen dat die verhalen een stuk dikker zullen zijn.

Ik wil Esther E. Schmidt bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *