Het hart van Weshley Castle van Marina Folkers

Engeland, ten tijde van Hendrik de Achtste.

Aleyah is gelukkig met het rondreizende bestaan van haar volk ook al is dit niet altijd even makkelijk. Op een nacht slaat echter het noodlot toe en ontkomen alleen Aleyah en haar beste vriend Manitas aan een brute moordpartij. Ze belanden in een herberg waar Aleyah moet dansen voor de gasten in ruil voor eten en een slaapplek in de stallen. Op een avond ontmoet ze een man die haar niet onberoerd laat. Deze graaf lijkt ook alleen maar oog voor haar te hebben, maar dan komt ze erachter dat hij de graaf van Weshley is. De man die achter de aanval op haar familie zat. Ze trekt verder naar Londen, maar de graaf raakt ze niet zomaar kwijt. Wilt ze dat wel of heeft hij meer bij haar losgemaakt dan ze wilt toegeven?

Marina Folkers kennen we al van haar feelgood romans met een rauwe rand, maar ze weet haar heerlijke schrijfstijl ook goed kwijt te kunnen in een verhaal met een historische setting. Het is een mooi verhaal met veel details erin dat het lijkt alsof het verhaal ook echt heeft plaats gevonden, maar als je de noot van de auteur leest is niets minder waar. Er zitten wel details in die echt hebben plaats gevonden, maar de rest erom heen is verzonnen.

Aleyah is gelukkig met het rondreizende leven van haar volk, hoewel het soms ook lastig is. Ze is een vrolijke jonge vrouw die vol in het leven staat en geniet van de kleine dingen. Op een avond wordt dit allemaal van haar afgepakt en raakt ze iedereen op haar beste vriend Manitas na kwijt. Haar leven wordt in een klap nog moeilijker want nu is ze op de vlucht en moeten ze nog harder vechten om te kunnen overleven. Als ze samen in een herberg aankomen moet Aleyah dansen om voor eten en een slaapplek te kunnen zorgen. Tijdens een van die avonden ontmoet ze een man die haar niet onberoerd laat, maar als ze erachter komt wie hij is wilt ze niks met hem te maken hebben. Echter komt ze niet zo makkelijk van hem af. Het verhaal wordt mooi beschreven en je kan alles voor je zien. Ik genoot van het aantrekken en het afstoten tussen de twee personages, maar daarachter zit zoveel meer. Hun verhalen zijn zo divers, maar hun aantrekkingskracht op elkaar komt overeen.

Marina Folkers wist me ook met dit verhaal weer fan te maken van haar schrijfstijl en ik ben blij dat ik nog een aantal boeken van haar boeken op mijn nog te lezen stapel heb liggen. Ik kijk er naar uit om die nog te mogen ontdekken en ik ben heel benieuwd naar ieder boek wat hopelijk nog van haar hand uit gaat komen.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *