Leugens in het donker (Schemeringen serie deel 1) van Hannah Hill

Manuel Het leven is onvoorspelbaar, controle bestaat niet en het is niet meer dan een onbereikbaar verlangen. Als je dat accepteert maak je de beste kans om er in ieder geval dichtbij in de buurt te komen. In die categorie hoor ik thuis. Ik sta aan het roer van mijn leven. Het maakt me niet uit hoeveel onverwachte wendingen erop mijn pad komen. Ik ga voor niets achteruit en ik buig alles naar mijn wil, dit is hoe ik grip hou op elke situatie. Tot mijn pad met die van haar kruit, mijn toekomstige vrouw. Een rol waar zij niet op zit te wachten. Helaas voor haar hoort ze in de categorie dat ze wanhopig vecht voor controle, maar het nooit zal krijgen. Dit zorgt ervoor dat ik de controle over haar leven moeiteloos kan overnemen.

Lola In een leven waarin alles voor mij wordt bepaald, hou ik me staande door een plan om uiteindelijk het heft in eigen hand te nemen. Het is slechts een kwestie van tijd voor ik mezelf bevrijd van de onderdrukking. Tot mijn pad met die van hem kruist, mijn toekomstige man. Een rol die ik hem niet wil geven, maar waarvan hij elke intentie heeft om die op te eisen. Als hij me beter kende zou hij weten dat ik niet laat gebeuren. Nooit laat ik een man mijn leven weer overheersen. De enige die de leiding heeft over mijn leven ben ik zelf. Kan ze zich hier aan houden tegen over hem?

Hannah Hill is weer terug met een dark romance en wat is het weer vanaf bladzijde een genieten. Ze weet het verhaal gelijk goed te beginnen en laat je niet meer los tot de laatste bladzijde waar je er vervolgens achter moet komen dat het met een cliffhanger eindigt. Dat is precies het effect wat haar schrijfstijl op me heeft. Het verhaal is op sommige moment niet voor iedereen zijn of haar ding en daar moet je wel tegen kunnen, maar als je vaker dark romance boeken leest ben je hier inmiddels wel aan gewend.

Lola leeft haar hele leven al in onderdrukking van de mannen om haar heen en dan met name door haar vader, ze weet overeind te blijven doordat ze een plan in haar hoofd heeft zitten die ervoor zorgt dat ze eindelijk op eigen benen kan komen te staan. Helaas brengt de man met wie haar pad kruist daar gelijk een verandering in. Hij is haar toekomstige man en is niet bereid om haar te laten gaan. Dit beschrijft gelijk hoe Manuel is, hij is bezitterig en krijgt graag zijn eigen zin. Gedurende het verhaal laat hij puzzelstukjes van zijn ware aard zien en kom je erachter dat hij een complexe man is. De twee vechten elkaar de tent uit en zijn oprecht aan elkaar gewaagd. Het zorgt voor de nodige spanningen in het verhaal, maar ook voor een aantrekkingskracht waar je niet onderuit kan komen. Het verhaal zit vol met onverwachte wendingen, maar laat ook de ruimte over voor de zeldzame liefdevolle moment tussen deze twee onwijs koppige mensen.

Hannah Hill laat me oprecht weer zien dat ze thuis is in het Dark Romance genre. Ze laat je met genoeg vragen achter dat je gelijk de rest van haar serie wilt uitlezen.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *