De huwbare miljonairsdochter (De dochters Davenport serie deel 1)

Ooit was William Davenport tot slaaf gemaakt, maar inmiddels heeft hij een immens imperium opgebouwd in Chicago. Dat zijn dochters trouwen is het enige wat hij nog wilt. Olivia is klaar om haar plicht te vervullen als ze een charismatische burgerrechtenactivist onmoet die niet in het plaatje past van haar vader. Haar zus Helen heeft meer interesse in auto’s dan om verliefd te worden. Amy-Rose en Ruby hebben gelukkig meer aandacht voor de liefde, maar hebben interesse in dezelfde man. Omringd door rijkdom proberen de Davenports hun weg te vinden in de wereld en in de liefde, maar wat als het ergens anders is waar het niet de bedoeling is?

Krystal Marquis is met dit boek gedubuteerd en eigenlijk zou ik dat niet zeggen. Haar schrijfstijl zorgt ervoor dat het verhaal lekker wegleest, maar ook zeker de diepere laag aanstipt in het verhaal. Het verhaal neemt je mee in het verleden en verteld en rijke geschiedenis van een gezin die het niet altijd makkelijk heeft gehad.

We volgen het verhaal door de ogen van vier vrouwlijke personages. Namelijk de zussen Olivia en Helen, Ruby de beste vriendin van Olivia en Amy-Rose het dienstmeisje van de zussen. Alle vier de vrouwen hebben zo hun eigen dromen, maar worden door omstandigheden in een richting geduwd die ze niet willen. Hun levens en dromen worden goed beschreven en je leeft stuk voor stuk met ze mee. Olivia is de oudste Davenport dochter en moet daarom veel op haar schouders nemen om de naam van de familie hoog te zien houden. Helen is de jongste en lijkt op het eerste gezicht wat minder verantwoordelijk heden te hebben, maar niets is minder waar. Amy-Rose heeft ze haar eigen droom die ze waar wilt maken en wilt eigenlijk niet voor altijd als dienstmeisje van het gezin Davenport aan het werk blijven. Ruby is de dochter van de Tremaine familie en zij heeft net als Olivia de naam van de familie hoog te houden. Alle vier de vrouwen hebben zo hun eigen moeilijkheden en dat maakt het zo leuk om door de ogen van hun allemaal te kunnen lezen en hun zoektochten te volgen. Naast deze vier vrouwen komen er ook nog vier mannen in het verhaal naar voren en ook die maken dingen los in de dames en soms niet op de manier wat je zou denken.

Het is een leuk boek en ik hoop dat het vervolg deel ook vertaald gaat worden, want ik wil graag verder lezen over het leven van deze vier vrouwen.

Ik wil Zomer & Keuning bedanken voor dit recensie-exemplaar en dat ik mee mag doen met de blogtour.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *