Niet zonder jou (Eindeloos serie deel 1) van Wendy Brokers

Tess komt uit een welgestelde, maar weinig betrokken familie die net is verhuisd. Haar ouders zijn drukker met werk en hun sociale status dan met haar en haar zus. Op de eerste schooldag van haar laatste jaar ontmoet ze Jay en er is tussen hun gelijk een aantrekkingskracht die ze niet kan negeren. Ze wordt voor hem gewaarschuwd. Hij is een ruig type uit een probleemgezin, maar toch bloeit er iets moois tussen hun op.

Jay kan binnen het gezin maar net zijn hoofd boven water houden. Bij Tess durft hij voor het eerst in zijn leven open te zijn. Zij komt er al snel achter hoe moeilijk het is om van iemand te houden die zo door het leven is getekend. Ze neemt toch de ultieme stap binnen hun relatie om hem te vertrouwen, maar die stap blijkt niet zonder gevolgen te zijn. Kunnen ze voor hun liefde vechten of is het allemaal tijdelijk geweest?

Wendy Brokers heeft een aangrijpend verhaal neergezet die je in een ruk uitleest. Het zit vol met onverwachtte wendingen, maar ook vol met liefde en het onvoorwaardelijk voor elkaar gaan. Tijdens het verhaal wordt je geraakt door het heftige verhaal van Jay en het volle vertrouwen van Tess in hem. Haar schrijfstijl is ontzettend beeldend, maar ook zo realistisch dat je niet anders kan dan houden van beide personages.

Tess is een jonge meid die uit een welgesteld gezin komt, maar haar ouders hebben geen aandacht voor haar. Hierdoor voelt ze zich eigenlijk best wel eenzaam. Op haar nieuwe school ontmoet ze op de eerste dag Jay, Iedereen waarschuwt haar voor hem dat hij fout nieuws is en ze beter bij hem uit de buurt moet blijven. Toch voelt ze gelijk een aantrekkingskracht tot hem en kan ze hem niet vergeten. Jay is een badboy maar zijn verhaal is zoveel dieper dan dat en wat had ik toch met hem te doen. Hij heeft zich een masker voorgemeten zodat niemand achter zijn echte verhaal kan komen, als hij Tess ontmoet weet hij dat hij bij haar uit de buurt moet blijven en toch kan hij dat niet. Hun band met elkaar is gelijk voelbaar en krachtig. Beide komen ze uit andere werelden, maar ze halen het beste in elkaar naar boven. Vanaf de proloog weet de schrijfster je al gelijk het verhaal in te trekken en ze laat je pas los aan het einde van het verhaal, waarmee je in een ongelofelijke rollercoaster hebt gezeten. Er gebeurd heel veel en ook hele heftige dingen, dingen die de personages vormen en ze kwetsbaar maken maar ook heel sterk. De personages zie je gedurende het verhaal sterker worden en groeien niet alleen op persoonlijk vlak maar ook naar de buitenwereld toe.

Ik ben tijdens het lezen alle kanten opgeslingerd en ik ben heel benieuwd waar het tweede deel van deze New Adult serie naar toe gaat. Tess en Jay zijn in mijn hart gekropen en in de toekomst is dit zeker een boek wat ik wil gaan herlezen.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *