Niet zonder ons (Eindeloos serie deel 2) van Wendy Brokers

Jay is erin geslaagd om zijn droom waar te maken. Hij studeert fysiotherapie en doet zijn senior stage in een kinderziekenhuis in Atlanta. Voor Tess is het zwaar dat hij vijf maanden in Amerika is. Ze mist hem verschrikkelijk, maar zonder hem weet ze ook niet zo goed wat ze met haar toekomst moet of met zichzelf. Tot woede van haar ouders, maar ook van Jay stopt ze met haar derde studie in vier jaar tijd. Als er een onverwachte confrontatie in Oostenrijk plaatsvindt lopen de spanningen zo hoog op dat Jay geen andere mogelijkheid meer ziet dan voor zichzelf te gaan kiezen. Zullen ze elkaar nog terugvinden? Of is er nu zoveel beschadigd dat het te laat is?

Wemdy Brokers komt terug met een tweede deel in de eindeloos serie. Waar het eerste deel me al in een rollercoaster liet zitten, doet dit deel dat nog eventjes fijntjes over maar dan een stukje harder. De manier waarop Wendy Brokers haar verhalen brengt komt bij je binnen en weet je te raken. Ze legt zoveel puzzelstukjes voor je uit en op het eind moet dat allemaal weer samen zien te komen, terwijl jij je als lezer misschien wel afvraagt hoe ze dit weer op gaat lossen.

Jay en Tess hebben een onstuimig begin van hun relatie gehad, maar zijn ondanks alles nog steeds bij elkaar en vier jaar verder in dit deel. Hun liefde voor elkaar is ijzersterk ,ze konden volledig op elkaar bouwen en elkaar hun diepste geheimen toevertrouwen, maar gelijk in de proloog voelt het al dat er toch veel veranderd is tussen hun. Jay richt zich volledig op het waarmaken van zijn dromen en de belofte die hij aan de vader van Tess heeft gedaan, maar met Tess lijkt het de verkeerde kant op te zijn gegaan. Ze vertoont gedrag die niet bij haar past en die voor veel problemen zorgt, niet alleen voor zichzelf maar ook voor haar relatie met Jay. Tess en Jay lijken door de afstand uit elkaar te zijn gescheurd of er speelt nog veel meer dan alleen dat. Gedurende het hele verhaal zit je met vraagtekens en kijk je met een ongerust gevoel hoe het verhaal zich voltrekt. Je hoopt voor het beste, maar je vraagt je echt af hoe dit weer goed kan komen. De climax van het verhaal breekt je hart nog verder in stukken, maar verklaart wel heel veel. Ik heb bij meerdere passages de tranen over mijn wangen gehad, de personages en dan vooral Tess door elkaar willen schudden, maar ook zoveel liefde gevoeld en de kracht ervan.

Dit boek heeft me geraakt en zich diep in mijn hart genesteld. Ik was al gewaarschuwd voor dit tweede deel dat mijn hart gebroken zou worden en dat is zeker uitgekomen, maar ik heb echt bewondering voor de manier waarop Wendy Brokers dit verhaal zo heeft weten te brengen. Ik ben heel erg benieuwd naar het volgende deel van deze serie en ik hoop dat die me net zo weet te raken. Ik ben blij dat ik deze schrijfster dit jaar heb mogen ontdekken en dat ik nog een paar boeken van haar heb klaar staan om te mogen lezen.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *