Smaak van liefde (De rozen van Beekbrugge serie deel 1) van Wilma Hollander

Suzan is dik tevreden met haar leven. Ze heeft een goedlopend cateringbedrijf, geweldige vriendinnen en woont in een leuke boerderij aan de rand van het bos. Met een onbetrouwbare vader en een gluiperige ex heeft haar portie mannen wel gehad, dus daar heeft ze geen behoefte aan. Als ze na een val wordt gered door een knappe man, begint ze echter te twijfelen. Ze wil eigenlijk geen relatie, maar na een leuke avond met hem kan ze er niet omheen. Ze begint gevoelens te krijgen voor Lyam van Nes, maar ze heeft wel het gevoel dat hij iets te verbergen heeft. Wat is namelijk de reden dat hij halsoverkop zijn leven in Schotland achterliet en naar Beekbrugge kwam?

Wilma Hollander heeft een fijne schrijfstijl die heerlijk in dit fijne feelgood verhaal past. Het is ook niet echt een typisch feelgood verhaal, maar je slaat het boek wel met een glimlach dicht. Er zitten in het boek ook wel serieuze onderwerpen die ze met respect beschrijft. Door de fijne beschrijvingen van de omgevingen en de personages krijg je van alles een goed beeld.

Suzan heeft een ontstuimige relatie achter de rug en door haar onbetrouwbare vader heeft ze geen zin meer in een relatie. Ze richt zich met volle teugen op haar cateringbedrijf en is daar succesvol mee. En dat doet haar zelfvertrouwen die weg was weer goed en dat merk je ook. Ze is een vrouw die graag de handen uit de mouwen steekt, maar ook voor iedereen klaar wilt staan terwijl ze het liefst op zichzelf wilt zijn. Als ze na een val wordt geholpen door Lyam van Nes begint ze aan haar voornemens te twijfelen. Lyam van Nes is een man waar een mysterie omheen hangt, je merkt dat er meer aan zijn verhaal zit alleen blijft dit best wel een tijd verborgen op de achtergrond. Hij heeft een hoop dingen meegemaakt en misschien zit daar wel de reden in voor zijn plotselinge vertrek uit Schotland. Om hem heen staat een muur gebouwd waardoor hij mensen niet snel toelaat en hij dus best wel nors kan lijken, maar zijn hart zit wel op de goede plek. Het is genieten van de botsingen die tussen Suzan en Lyam plaats vinden, maar je voelt de aantrekkingskracht ook van beide kanten. Hun verhalen zijn niet makkelijk, maar je kan er wel van genieten. Naast Suzan en Lyam maken we ook kennis met de vriendinnen van Suzan, de vriend en de vader van Lyam. Deze bijpersonages zorgen voor het complete pakket met hun invloeden op de hoofdpersonages.

Dit is het debuut voor deze schrijfster, maar wat is hij me goed bevallen. Ik ben dan ook heel benieuwd naar het volgende deel in deze serie, want voorlopig wil ik deze personages nog niet loslaten.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *