Levensloop van Daniel Warmoeskerken

Tijdens zijn onderzoek naar een reeks moorden stuit Emanuel Josehpson op het lichaam van een edelman. Zijn aanwezigheid bij het plaats delict maakt hem in de ogen van een groep onsterfelijke aristocraten al snel een hoofdverdachte. Hun levens raken verbonden met dat van een bloedzuigend monster. Hun ware vijand is een demonische zielenhandelaar die zich in de mistige Londense straten van 1888 goed verborgen kan houden. Er zit niets anders op dan samen te werken, maar hoelang kan je een strijd volhouden die vanaf het begin al verloren lijkt te zijn?

Daniel Warmoeskerken heeft een fijne schrijfstijl en hij heeft oog voor de details die hij in zijn verhaal stopt. Hoewel ik zelf persoonlijk geen fan ben van veel verschillende perspectieven, wist hij mij toch nieuwsgierig te houden naar het verhaal en waar het allemaal naar toe zou gaan.

Je volgt het verhaal uit meerdere perspectieven dus je krijgt met veel personages te maken die allemaal hun eigen krachten en kunde hebben. Je volgt een lijkschouwer die lichaamsdelen kan verwisselen door een ander aan te raken, een leeftijdsteler die zich verjongt met de jaren van stervelingen, een tijdloze die onaangetast blijft door tijd of verwondingen, een alchemist die een uniek levenselixer heeft ontdekt en de bloedzuiger die moordt om te overleven. Het verhaal is opgedeeld in drie stukken die zich in verschillende landen en tijdzones afspelen. Het eerste deel is in Engeland, het tweede deel in Frankrijk en het laatste deel in Nederland. Er zit genoeg spanning in het verhaal om je geboeid te laten lezen en je nieuwsgierig te laten naar de rest van het verhaal.

Hoewel ik geen fan ben van meerder perspectieven in een verhaal, kan ik je dit boek wel aanraden als je op zoek bent naar dit soort verhalen. Mijn nieuwsgierigheid naar de eerdere boeken van deze auteur zijn gewekt, want aan zijn schrijfstijl ligt het zeker niet.

Ik wil Daniel Warmoeskerken en Godijn Publishing bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *