Het Ibis hof van Ellis van Zijll

Yanara en haar tweelingzus Asenath leiden een rustig leven als dochters van de tempelpriester, ze assisteren bij de dagelijkse rituelen. Het geloof in de goden verwatert en lijkt onomkeerbaar, hierdoor komen er steeds minder mensen naar deze diensten.
Dan verschijnt er een boodschapper van de oppergod Ra, hij nodigt de mensen uit om afgevaardigden te sturen naar het Hof der Goden. Hen wordt een kans geboden om in de leer te gaan bij de goden, maar slechts enkelen zullen het Hof der Goden vinden. Zij die een ware toewijding aan de goden in het hart dragen komen het tegen. Echter kunnen alleen zij die waardig gevonden worden het hof betreden, dat waren de precieze woorden.
Yanara en Asenath worden geacht om deze reis op zich te nemen en op zoek te gaan naar het Hof der Goden. Zullen de zussen hierin slagen?

Ellis van Zijll is terug met een nieuw young adult verhaal en wat voor eentje. Waar Abdij van de nacht een duistere fantasy young adult was, is dit een romantisch en mythologisch young adult verhaal. Ze had voor mij de lat al hoog gelegd met haar eerste boek, maar met deze is ze er een stapje overheen gegaan. In mijn ogen is ze gegroeid qua haar schrijven en je kan merken dat ze research heeft gedaan naar deze Egyptische wereld, waar dit young adult verhaal zich afspeelt.

Yanara en Asenath zijn een tweeling maar ze zijn tegenpolen van elkaar, waar Yanara meer teruggetrokken is, wilt Asenath meer ontdekken. Hun zoektocht naar het Hof der Goden bevat niet alleen de reis daarnaar toe, maar ook een zoektocht naar hunzelf. Het verhaal wordt mooi beschreven en ik heb genoten van de groei van de personages, de spanningen die er in verwerkt zitten, maar ook zeker van het romantische aspect wat er in verwerkt zit. Het verhaal eindigt met een gigantische twist die ik niet aan zag komen, maar die het verhaal wel in een heel ander daglicht zet.

Ik kijk uit naar het volgende deel in deze serie, want ik wil gewoon meer. En stiekem hoop ik dat de schrijfster ook iets gaat doen met het romantische element dat hierin verwerkt zit, want ook dat smaakt naar meer.

Ik wil Ellis van Zijll bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *