Een zee in Elysium van Emma Anna

Junia is nog maar vijf jaar oud als Gaius Julius Laevinus haar een muntje en een warme glimlach schenkt. Wanneer op een nacht de villa van haar ouders wordt overvallen en ze wordt gered door hem, verovert hij daarmee haar hart. Dankzij de hechte band die hij heeft met haar vader blijft hij een rol spelen in haar onbezorgde jeugd, maar aan de vooravond van haar volwassenheid komt er abrupt een einde aan die onbezorgde jeugd. Julius erft haar vaders nalatenschap en de voogdij over haar. Het lot is haar werkelijk niet goedgezind wanneer er onrust heerst in Jeruzalem en Julius geacht wordt om zijn plicht te doen als legionair. Als hij een paar jaar later thuiskomt is niets meer hetzelfde. Vooral zijn beschermelinge Junia niet. De vrij-opgevoede, maar naïeve Junia wordt zich er langzaam maar zeker bewust van dat de wereld waarin ze is geboren, vooral een wereld voor mannen is. De kinderlijke liefde voor Julius wordt op de proef gesteld als blijkt dat er niks kinderlijks aan is. Hoe houdt Junia zich staande in deze wereld en wat moet ze met haar liefde voor Julius?

Emma Anna heeft met haar eigen manier van schrijven de personages weer tot leven weten brengen in dit Romeinse liefdesverhaal. Het duurde voor mij even om te wennen aan de personages en om een band met ze te krijgen, maar toen ik die eenmaal kreeg vloog ik door het verhaal heen.

Junia is dochter van een rijke handelaar in een klein visserstadje bij Rome en leidt een vrij en onbezorgd leven. Ze is soms wel wat naïef en komt best wel jong over soms met de keuzes die ze maakt. Als ze ouder wordt merk je bij haar een grote verandering en zie je haar een hele andere kant op gaan. Julius schonk haar een muntje, een glimlach en stal haar hart bij het redden van haar leven tijdens een overval. Hij is zelf een personage dat best wel moeilijk te doorgronden was in het begin aangezien hij best wel gesloten is en veel dingen niet deelde, maar dat Junia veel voor hem betekend wordt goed beschreven. Ik voelde in eerste instantie de band niet zo tussen de personages en dat heeft me even wat tijd gekost, maar het verhaal heeft me daarna 360 graden weten om te draaien en me te laten geloven in hun verhaal samen. Het verhaal gaat alle kanten op en heeft diverse onverwachtte wendingen waar ik van genoot. Het einde van dit boek liet me wel even een traantje weg pinken zo mooi wordt het afgesloten.

Hoewel ik met dit boek iets meer moeite had om erin te komen, wist Emma Anna me toch weer te betoveren met haar manier van schrijven en haar realistische weergave van personages. In welke tijd ze het verhaal ook laat afspelen ze weet me keer op keer te raken en dat is waarom ik fan ben van haar boeken.

Ik wil Emma Anna bedanken voor dit recensie-exemplaar en dat ik mee mag doen met de blogtour.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *