Wie zonder zonde is van Emma Anna

De 22-jarige Anne houdt ervan om de grenzen op te zoeken, dit is ook te zien in de mannen met wie ze omgaat. Dit staat haaks op haar thuissituatie bij haar zeer gelovige opa en oma die haar hebben opgevoed. Elke zondag gaat ze mee naar de kerk. Voorheen vond ze dat saai, maar dat is veranderd sinds de komst van Pastoor Corneel hij weet haar interesse veel meer vast te houden.

Corneel is bijna dertig en al zijn hele leven celibatair. Als hij in contact komt met Anna, staat alles wat hij heeft opgebouwd op losse schroeven. Hij wil vasthouden aan zijn geloften, maar kan zich tegen zoveel aantrekkingskracht onmogelijk verzetten. Kiest hij voor zijn geloof of voor Anna?

Emma Anna krijgt het iedere keer weer voor elkaar om mij verliefd te laten worden op haar manier van schrijven en haar personages die ze op papier tot leven weet te brengen. Haar verhalen stippen veelal taboe onderwerpen aan, maar worden zo realistisch beschreven dat je dat eigenlijk al heel snel niet meer doorhebt. Dit was eigenlijk bedoelt als een dark romance verhaal en hele kleine elementen zijn er nog van overeind blijven staan, maar Corneel heeft anders besloten en deze richting past ook vele malen beter bij hem.

Corneel is een pastoor die leeft voor zijn geloften en dus ook al zijn hele leven celibatair leeft. Hij is een man die voor iedereen klaar staat en iedereen zijn hulp aanbiedt, maar zelf gebukt gaat onder verlangens die hij niet bij zichzelf vind horen. Dit alles komt door Anna. Anna is een meisje die eigenlijk alles doet wat door god verboden zou zijn en dit staat dan ook haaks op de opvoeding die ze heeft gekregen vanuit haar strenggelovige opa en oma. Ze gaat zondags nog wel braaf naar de kerk ook al doet ze dit met tegenzin, totdat Corneel haar interesse weet te wekken. De aantrekkingskracht van de personages is zo voelbaar en zo vurig eigenlijk is het aan alle kanten een soort van fout, maar dat maakt het ook zo heerlijk. Hun band met elkaar wordt op vele manieren op de proef gesteld en het is altijd maar de hoop houden dat het goed komt. Naast de onstuimige relaties komen er ook andere onderwerpen aan bod die met een triggerlijst voorin al aangegeven worden.

Ik heb genoten van deze personages die net als meerdere personages van Emma Anna een plekje in mijn hart hebben gekregen. Hopelijk kunnen we nog lang blijven genieten van de verhalen die Emma Anna op papier weet te zetten en misschien in de toekomst dat ze toch het stapje naar Dark Romance kan gaan zetten, want ergens denk ik ook zeker dat ze ook daarin haar plekje kan vinden al is het maar voor een keer.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *