God Jul! (Zweden serie deel 1) van Esther Stui

Madeleine kan zich als journalist bewijzen als ze een interview kan doen met de Zweedse CEO Thorvald Andersson. Ze probeert dit interview al vier maanden voor elkaar te krijgen, maar de Zweed laat het telkens afweten. Een paar dagen voor het kerst heeft ze voor de derde keer een afspraak met hem, dit keer in het hoofdkantoor van Andersson AB in Stockholm. De tijd begint te dringen, want het interview moet perse in de januari editie van Men’s World. Op de ochtend van het interview krijgt ze echter te horen dat hij niet in Stockholm is, maar op een vestiging in Gotenburg. Het enige waardoor ze niet ontploft is de gedachte dat ze bijna op wintersport gaat het haar drie beste vriendinnen. Ze besluit hem achterna te reizen, maar alsnog probeert Thorvald hij haar te ontlopen. Echter heeft hij geen rekening gehouden met haar vastberadenheid. Zal het haar lukken om het interview op tijd te krijgen? Of heeft de arrogante en strak kijkende CEO haar weer laten zitten?

Nadat ik kennis had gemaakt met Zonsondergang van deze schrijfster gaf ik al aan dat ik graag meer van haar wilde lezen en ik kreeg heel lief van Esther de vraag of ik dit boek voor haar wilde recenseren. De flaptekst van het boek sprak me heel erg aan en ik was benieuwd of dit boek me ook wist te betoveren. Haar schrijfstijl is net zo betoverend als in het eerdere boek wat ik van haar heb gelezen en zo ontzettend beeldend. Ik waande me echt even in het winterse Zweden. Het verhaal is romantisch, maar geen typisch kerstverhaal wat je aan de hand van de titel zou verwachten.

Madeleine heeft een laatste kans om zich te bewijzen als journalist voor het mannenmagazine Men’s World als ze dit interview met Thorval Andersson voor elkaar kan krijgen. Helaas ontloopt hij haar keer op keer, maar ze is vastberaden om het voor elkaar te krijgen. Dit is gelijk kenmerkend voor haar dat als ze ergens voor wilt gaan dat ook niks haar meer kan stoppen lijkt het wel. Thorvald Andersson is een arrogante man die haar ontloopt en daar heeft hij zo zijn redenen voor. Zijn leven is ook niet makkelijk geweest en hij moet er vooral zijn voor andere en zet hierbij zijn eigen geluk en belangen aan de kant. Hij heeft dus een muur om zich heen gebouwd en toch heeft hij zijn hart op de goede plek zitten. Vanaf het begin is er gelijk al een bepaalde spanning voelbaar tussen hun en hoop je voor het beste voor hun beide. Het lot lijkt alleen andere dingen voor hun in petto te hebben en geeft ze vele obstakels. Het is volop genieten van de personages Madeleine en Thorvald, maar ook zeker het kleine neefje van Thorvald weet je hart te raken want wat een lief kereltje is dat.

Het is geen typisch kerstverhaal, maar wel echt een heel liefdevol verhaal met een diepere laag erin verwerkt die je kan raken. Nu ik twee boeken van haar heb gelezen is mijn honger naar meer van deze auteur zeker nog niet gestild en ben ik blij dat ik nog een paar “oudere” boeken van haar tegaan heb tot er weer een nieuwe titel uit gaat komen. Dit is het eerste deel in de Zweden serie en het laat inderdaad wel wat vraagstukken open dus ik ben heel benieuwd hoe het verder gaat in het volgende deel.

Ik wil Esther Stui bedanken voor dit recensie-exemplaar.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *