Preppy: Hij zal je verraden (King deel 5) van T.M. Frazier

Samuel Clearwater, ook wel bekend als Preppy. Hij houdt van vlinderdassen, pannenkoeken, bretels, goede vrienden, leuke momenten, goede drugs en een goede wip. Hij heeft een helse jeugd achter de rug en hij leeft het leven zoals hij zich altijd heeft voorgesteld, maar dan ontmoet hij een meisje. Een junkie die op het punt staat om een einde te maken aan alles. Hij is verscheurd tussen zijn gevoelens voor haar en de verlammende angst dat zij degene kan zijn die een einde maakt aan het leven waar hij zo van houdt.

Andrea ‘Dre’ Capulet is uitgeput en moe. Moe van het zoeken naar haar volgende shot, van de dingen doen die haar maag doen draaien en van het kijken in de spiegel naar wie ze is geworden. Net als ze op het punt staat om een einde eraan te maken ontmoet ze hem. Voor de meeste is de dood het einde, maar voor Preppy en Dre is het slechts het begin of toch niet?

T.M. Frazier geeft eindelijk het woord aan Prepyy, de man met zijn vlinderdasjes. We hebben hem in de voorgaande delen al voorbij zien komen en ik was zo benieuwd naar zijn verhaal. T.M. Frazier weet je wederom weer vanaf het begin in het verhaal te trekken en je wilt alleen maar doorlezen.

Preppy is een beetje een psycho man zoals we hem hebben leren kennen, maar nu verteld hij zijn verhaal. Zijn leven is niet makkelijk geweest en dat heeft zeker zijn sporen nagelaten. Hij heeft een hoge muur om zich heen gebouwd en doet soms duistere dingen, maar dan komt Dre in zijn leven. Je merkt langzaam een verandering in hem naar voren komen, maar dat gaat niet zonder slag of staat. Dre is een vrouw die het eigenlijk niet meer zag zitten en er een einde aan wilde maken, ook bij haar zit er een flinke rugzak met de dingen die ze heeft meegemaakt. De twee personages botsen regelmatig met elkaar, maar dit past perfect bij ze, beide maken ze een langzame groei door en ik ben heel benieuwd waar dit nog verder heen gaat. Doordat het verhaal vanuit hun beide verteld wordt, leer je ze ook beide goed kennen en bij Preppy zie je zelfs terugblikken uit de situatie van de voorgaande delen, dus het is echt wel een aanrader om deze serie op volgorde te gaan lezen anders mis je gewoon dingen.

Dit vijfde deel is het eerste deel in de verhaallijn van Preppy en eindigt met een cliffhanger. Ik ben heel benieuwd hoe het verhaal verder gaat en ben dan ook erg benieuwd naar Preppy: Hij zal je verlossen het tweede deel in de Preppy reeks.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *