Nooit meer hetzelfde van Susan Muskee

Claudette is de succesvolste relatietherapeut van het land en ze weet elke relatie weer op de rit te krijgen. Haar praktijk heeft dan ook een ellenlange wachtlijst en haar boek met relatietips is toen aan de twaalfde druk. Een plekje bemachtigen in haar onlinecursus is slechts weggelegd voor de lucky few. Haar eigen huwelijke met haar jeugdliefde Lammert is ook volgens het boekje met kers op de taart hun tweeling. Kortom Claudette haar leven is perfect, maar dan spreekt Lammert drie woorden uit die ze nooit had verwacht. Hij wilt scheiden. Het lijmen van de relaties van buitenstaanders kan ze, maar hoe zit het met haar eigen relatie?

Susan Muskee heeft een fijne schrijfstijl, die je meeneemt in een liefdesverhaal over het redden van de relaties van andere mensen en ook van je eigen relatie. Ze doet dit op een luchtige manier waardoor het leuk blijft om te lezen.

Claudette kan de relatie van iedereen redden en is best wel star, alles moet volgens het boekje gaan. Als haar jeugdliefde en partner dan ook de woorden uitspreekt dat hij wilt scheiden dan kan ze zich daar moeilijk bij neerleggen. Ze is vasthoudend en overtuigd van haar kunnen. Lammert is een vriendelijke man, maar helaas krijg je weinig van hem mee in dit verhaal hierdoor leer je hem ook niet zo goed kennen. Dit is dan ook wel een klein minpuntje voor mij in het verhaal, ik had graag ook zijn kant wat meer belicht willen zien. Naast Lammert en Claudette maken we ook kennis met andere personages zoals bijvoorbeeld de broer, de assistente en de literair agent van Claudette en de zus van Lammert en natuurlijk hun kinderen en deze worden ook goed beschreven en hebben zo hun eigen karaktertrekken.

Hoewel ik een feelgood verhaal had verwacht vond ik het wel een leuk verhaal. Dit was mijn eerste kennismaking met Susan Muskee en ik ben benieuwd naar andere boeken van haar hand.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *