Rood, wit en koningsblauw van Casey McQuiston

Alex Claremont-Diaz is een Amerikaanse royal. Zijn moeder is de president van Amerika. Hij is jong, charismatisch en intelligent, maar er is een probleempje hij ligt in de clinch met een echte prins Henry. Prins Henry woont aan de andere kant van de grote plas en hun ruzie is niet goed voor intenationale betrekkingen. Dus er wordt gewerkt aan plan voor damagecontrol. Het begint als een nepvriendschap die al snel dieper en gevaarlijker wordt dan Alex en Henry ooit hadden kunnen vermoeden. Henry is namelijk leuk en toegankelijk en Alex valt hoe langer hij met Henry omgaat harder voor hem. En dat was helemaal niet de bedoeling, want als hun relatie uitkomt kan de campagne voor de presidentiële herverkiezing spaak lopen en de relatie tussen twee naties op zijn kop zetten. Hoe gaan Henry en Alex hiermee om?

Casey McQuiston heeft een fijne schrijfstijl die heerlijk wegleest en je meetrekt in een bijzonder verhaal over de relatie tussen een Engelse kroonprins en de zoon van de Amerikaanse president.

Alex en Henry zijn twee tegenpolen en komen allebei uit een hele andere leefomgeving. Waar Alex de vrijheid heeft, maar wel onder een vergrootglas ligt als zoon van de Amerikaanse president heeft Henry die vrijheid niet als kroonprins. Henry moet overal voorzichtig doen en goed voor de dag komen en dat is in zijn situatie niet heel makkelijk. De personages kunnen elkaar niet uitstaan, maar voor een damagecontrol plan moeten ze meer met elkaar omgaan en dat blijkt meer los te maken dan ze hadden gedacht.

Hoewel ik het een leuk verhaal vond, had ik niet echt een klik met de personages. Dit veranderde gedurende het verhaal wel, maar ik denk persoonlijk dat voor mij de klik er sneller was geweest als de hoofdstukken afwisselend door Henry en Alex vanuit hun perspectief werd verteld. De hoofdstukken vond ik ook wel erg lang, waardoor het soms wel wat langdradig aanvoelde en dat vind ik heel jammer. Ik ben wel benieuwd naar een volgend verhaal van deze schrijfster.

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *